Moyes terkejut Hart tersilap langkah - Sukan | mStar

Moyes terkejut Hart tersilap langkah

Foto dari Reuters

PENGURUS West Ham United, David Moyes berkata, dia terkejut dengan kesilapan yang dilakukan oleh penjaga gawangnya, Joe Hart yang membuka laluan kepada Stoke City membuat gol pembukaan pada perlawanan yang berlangsung di Stadium London, Isnin.

Moyes kemudiannya mempertahankan pemain England tersebut selepas pasukannya berjaya meraih satu mata dalam perlawanan yang mencatatkan keputusan seri 1-1 itu.

Hart mempamerkan aksi cemerlang dalam perlawanan Hammers menentang Chelsea sebelum ini dan digelar 'man of the match' ketika kelab itu berdepan detik getir di Stamford Bridge.

Penjaga gol West Ham juga dilihat terdesak untuk menarik perhatian sekali lagi menjelang piala dunia apabila pengurus England,  Gareth Southgate memerhatikan dari jauh.

Namun, kesilapan besar berlaku sehingga menyebabkan Stoke berjaya menyumbat gol penyamaan pada minit ke-79.West Ham memiliki 35 mata daripada 33 perlawanan dan Moyes berasa mereka memerlukan satu lagi kemenangan untuk terus bertahan.

Bagaimanapun, Moyes enggan menyalahkan Hart di atas kegagalan skuad itu meraih tiga mata.

"Minggu lepas dia (Hart) menyelamatkan gol dengan hebat ketika menentang Chelsea. 

Saya berkata kepadanya: 'Bagus'."Saya tidak berlebih-lebihan kerana saya harap dia lakukan begitu (selamatkan gol). Malam ini saya memberitahunya: 'Kamu patut lakukan lebih baik'." - Eurosport

West Ham

Artikel Sebelum

Terengganu FC II tumbangkan JDT II

Artikel Berikut

Keputusan Liga Perdana Inggeris

Artikel Lain