Alive Rampas Kedudukan Teratas RLIR - Sukan | mStar

Alive Rampas Kedudukan Teratas RLIR

Krew pasukan Alive dari Australia bertungkus lumus dalam saingan perlumbaan hari ketiga bagi kategori Kelas Racing pada Regatta Antarabangsa DiRaja Langkawi (RLIR) 2016 edisi ke-14 pada Khamis. - fotoBERNAMA

LANGKAWI: Pasukan Alive yang dikemudi Duncan Hine menyerlah di hari ketiga Regatta Antarabangsa Diraja Langkawi (RLIR) di sini Khamis apabila merampas kedudukan sebagai pendahulu kategori Racing.

Pasukan dari Australia itu memberi saingan hebat kepada enam pasukan lain sebelum memenangi perlumbaan kelima dan keenam, sekali gus mendahului dalam saingan merebut Piala Cabaran Perdana Menteri.

Pendahulu hari kedua, Millenium Racing (Australia) yang dikemudi Ray Roberts yang mengumpul 10 mata bukan sahaja menyaksikan kedudukan mereka dipintas malah merosot ke posisi ketiga selepas juara bertahan pasukan Oi! yang dikemudi Peter Ahern memintas mereka selepas mendapat sembilan mata.

"Perlumbaan hari ini begitu baik dengan kelajuan angin antara 10 dan 15 knot. Ia menjadi kelebihan kepada kami untuk memenangi kedua-dua perlumbaan hari ini.

"Kami akan berusaha memastikan baki perlumbaan adalah milik kami dan berharap akan kekal menjadi pendahulu dalam saingan ini", kata Hine selepas tamat perlumbaan.

Pasukan itu berjaya mengumpul lapan mata keseluruhan selepas mengharungi enam perlumbaan setakat ini.

Sementara itu, wakil tunggal negara dalam kategori sama, Ulumulu yang dikemudi Jeremy Koo berada di tempat keempat keseluruhan dengan 17 mata.

RLIR 2016 edisi ke-14 disertai lebih 300 pelayar daripada 37 pasukan yang beraksi dalam lapan kategori pertandingan yang berakhir Sabtu ini. - BERNAMA

Alive , RLIR

Artikel Sebelum

Febby Bimbang Keselamatan Keluarga Di Jakarta

Artikel Berikut

Megah Perawan Yakin PKNS FC Mampu Pergi Jauh

Artikel Lain