Valencia Tolak Tawaran Man United Untuk Dapatkan Nicolas Otamendi - Sukan | mStar

Valencia Tolak Tawaran Man United Untuk Dapatkan Nicolas Otamendi

Nicolas Otamendi
'BEBERAPA juta pound lagi mungkin cukup' selepas wartawan Sepanyol yang disegani Setyo Balague melaporkan bahawa Valencia telah menolak tawaran awal Manchester United untuk mendapatkan pemain pertahanan mereka dari Argentina, Nicolas Otamendi.

Red Devils diketahui umum sedang mencari bantuan pemain di barisan pertahanan, dengan Kapten Borussia Dortmund, Mats Hummels menjadi salah seorang daripada sasaran mereka.

Tetapi penambahan pemain pada bulan Januari dianggap tidak mungkin selepas Louis van Gaal menegaskan bahawa beliau berasa sukar untuk memperbaiki prestasi skuadnya di pertengahan musim.

"Saya tidak fikir bahawa kita akan sangat aktif kerana tidak ramai pemain pada tahap tertentu ada pada masa ini," kata pemain Belanda.

"Saya telah mengatakan bahawa apabila kita membeli pemain dia perlulah lebih baik daripada pemain yang sedang bermain sekarang dan itu adalah tugas yang sukar."

Walau bagaimanapun, Balague, seorang peramal sukan dan wartawan untuk akhbar Sepanyol, mendedahkan bahawa Reds telah membuat tawaran yang agak besar untuk Otamendi.

Pemain Argentina itu telah dikaitkan dengan perpindahan ke Old Trafford semasa David Moyes menyatakan perhargaannya terhadap persembahannya yang mengagumkan untuk Porto.

Reputasi beliau terus meningkat berikutan perpindahan musim panas ke Valencia, yang kekal di landasan yang betul untuk kelayakan Liga Juara-Juara musim ini.

Otamendi adalah antara pemain yang dikeluarkan daripada pemilihan pusingan akhir skuad Piala Dunia oleh Argentina, tetapi telah kembali memperoleh tempat dalam skuad negara.

Artikel Sebelum

F1 Masih Relevan Di Malaysia - Razlan

Artikel Berikut

Artikel Lain