Piala Dunia: 10 Perlawanan Yang Patut Ditonton 'Kaki Bola' - Sukan | mStar

Piala Dunia: 10 Perlawanan Yang Patut Ditonton 'Kaki Bola'

Bola rasmi Piala Dunia 2014.
BEBERAPA hari sebelum Piala Dunia 2014 di Brazil membuka tirainya, pelbagai spekulasi dibuat berkaitan pasukan dan pemain yang akan beraksi pada perlawanan yang dinanti-nantikan.

Disenaraikan 10 perlawanan yang 'patut ditonton' kaki bola bermula 12 Jun hingga 25 Jun ini.

*12 Jun - Perlawanan pada upacara perasmian kejohanan itu tentunya membabitkan tuan rumah, Brazil yang akan menentang Croatia menduduki senarai teratas.

*13 Jun - Seterusnya, Sepanyol berdepan Belanda umpama perlawanan akhir pada 2010.

*14 Jun - Aksi Uruguay menentang Costa Rica dianggap penentu nasib kedudukan England yang diletakkan dalam kumpulan sama.

*15 Jun - Begitu juga perlawanan Argentina dengan Bosnia-Herzegovina apabila Lionel Messi yang sebelum ini berdepan masalah kecederaan akan beraksi untuk negaranya.

*16 Jun - Seterusnya, Jerman menentang Portugal yang dianggap pertembungan dua kuasa besar bola sepak yang berdepan masalah kecederaan pemain. Cristiano Ronaldo kini mula menjalani latihan, bagaimanapun tidak dapat dipastikan sama ada pemain itu akan beraksi nanti, begitu juga Joachim Low dan Marco Reus.

*19 Jun - Perlawanan antara Colombia dan Ivory Coast pula dijangka menarik apabila keduanya dikatakan mahu membuktikan keupayaan masing-masing selepas berdepan kritikan. Columbia memiliki penjaring gol terbanyak Radamel Falcao yang melayakkan mereka ke Piala Dunia, manakala Ivory Coast pula dikatakan mempunyai barisan pemain berbakat.

*22 Jun - Belgium menentang Russia dengan meletakkan Belgium sebagai pilihan untuk memberi saingan hebat terutama apabila dibarisi pemain seperti Hazard, Kompany, Lukaku dan Courtois, manakala Russia yang diwakili 12 pemain Liga Perdana.

*23 Jun - Belanda berdepan Chile dimana kejayaan satu lagi negara Selatan Amerika ini perlu diberi perhatian selepas berjaya layak ke Piala Dunia.

*24 Jun - Itali menentang Uruguay tentunya akan menyaksikan bagaimana penyerang Itali, Mario Balotelli bermain dengan pasukan kebangsaannya. Ketika ini juga, kedudukan England dalam kumpulan D diramal selesa.

*25 Jun - Ecuador melawan Perancis turut disenaraikan kerana Ecuador dikatakan pasukan yang tidak menyerah kalah dan mampu memberi saingan kepada Perancis.

Piala Dunia , kaki bola , perlawanan

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain