Perak Umum RM50,000 Imbuhan Skuad Juara Hoki Divisyen 1 Piala Tun Razak - Sukan | mStar

Perak Umum RM50,000 Imbuhan Skuad Juara Hoki Divisyen 1 Piala Tun Razak

IPOH: Kerajaan negeri Perak pada Rabu mengumumkan pemberian RM50,000 sebagai insentif kemenangan kepada pasukan hoki negeri yang menjuarai Piala Tun Razak selepas perlawanan akhir yang berlangsung di Kuantan, Pahang, Ahad lepas.

Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir berkata pemberian untuk pemain dan pegawai itu sebagai menghargai usaha mereka yang membuahkan kejayaan sekali gus mengharumkan nama Perak di persada hoki negara.

"Ia sebagai tanda penghargaan kerajaan negeri untuk kesemua pemain dan pegawai, sementara itu untuk Persatuan Hoki Perak, kami akan fikirkan kemudian," katanya kepada pemberita selepas menerima kunjungan hormat pasukan itu di pejabatnya di sini Rabu.

Ahad lepas, Perak muncul juara Divisyen 1 Kejohanan Hoki Piala Tun Razak ke-51 selepas menumpaskan Kuala Lumpur 3-0 pada perlawanan akhir di Stadium Hoki Indera Mahkota Kuantan.

Gol Perak disumbangkan oleh Muhammad Najib Abu Hassan, Hafifi Hafiz Hanafi yang juga dinobatkan Pemain Terbaik Perlawanan Akhir dan Mohammed Noor Khairul Azrain.

Kejayaan Perak itu mengulangi pencapaian sebagai juara kali terakhir diraih pada 1993.

Sementara itu, Presiden Persatuan Hoki Perak Datuk Abdul Rahim Md Ariff berkata sudah tentu hadiah daripada kerajaan negeri hari ini sesuatu yang menggembirakan terutama bagi pemain dan pegawai pasukan.

"Piala Tun Abdul Razak merupakan piala premier dalam arena hoki negara, ini adalah pembakar semangat kepada pemain dan pegawai," katanya. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Boo anjing paling comel di dunia mati