ISN Ajak Persatuan Sukan Bincang Perancangan Pembangunan Atlet - Sukan | mStar

ISN Ajak Persatuan Sukan Bincang Perancangan Pembangunan Atlet

KUALA LUMPUR: Institut Sukan Negara (ISN) mengajak semua persatuan sukan kebangsaan untuk duduk berbincang mengenai rancangan pembangunan atlet mereka.

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) ISN Datuk Dr Ramlan Abdul Aziz berkata ini bagi membolehkan pihaknya melihat perancangan yang ditetapkan termasuk sasaran yang ingin dicapai.

"Kita akan rancang serta buat pemantauan ke arah kejayaan persatuan sukan serta menjelaskan apa-apa keperluan khusus untuk capai kejayaan," katanya pada sidang media di sini hari ini sempena ulang tahun kedua ISN sebagai badan berkanun pada 16 September ini.

Dr Ramlan menarik perhatian bahawa untuk berjaya, atlet bukan sahaja perlu menjalani latihan dengan gigih bahkan harus menghindari gangguan luar yang boleh memberi kesan negatif terhadap mutu persembahan mereka. -BERNAMA

ISN , Datuk Dr Ramlan Abdul Aziz

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Itali Layak Ke Piala Dunia 2014

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain