Pemilihan Pesuruhjaya Sukan Di Peringkat Akhir Penilaian - Khairy - Sukan | mStar

Pemilihan Pesuruhjaya Sukan Di Peringkat Akhir Penilaian - Khairy

Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar (kanan) menyentuh skrem SVT tujuan kajian tindakbalas melalui tangan dan mata bagi seseorang atlet di bilik ujian komposisi tubuh ISN semasa melakukan lawatan kerja ke Institut Sukan Negara (ISN) di  Kuala Lumpur pada Selasa. Turut hadir timbalannya Datuk M. Saravanan. -Foto BERNAMA
Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar (kanan) menyentuh skrem SVT tujuan kajian tindakbalas melalui tangan dan mata bagi seseorang atlet di bilik ujian komposisi tubuh ISN semasa melakukan lawatan kerja ke Institut Sukan Negara (ISN) di Kuala Lumpur pada Selasa. Turut hadir timbalannya Datuk M. Saravanan. -Foto BERNAMA

KUALA LUMPUR: Pemilihan Pesuruhjaya Sukan yang baharu kini di peringkat penilaian akhir dan pengumuman akan dibuat dalam masa terdekat, kata Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin.

Beliau berkata terdapat dua calon dalam pemerhatian pihak kementerian untuk jawatan itu.

Bagaimanapun, Khairy enggan mendedahkan nama kedua-dua calon.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas melakukan lawatan kerja ke Institut Sukan Negara di Bukit Jalil pada Selasa, sebelum ke Pejabat Pesuruhjaya Sukan (PPS).

Jawatan Pesuruhjaya Sukan sebelum ini disandang Datuk Mohd Yasin Mohd Salleh selama dua tahun mulai 2010 dan tamat kontrak pada April lepas.

Timbalan Pesuruhjaya Sukan Tuan Abdul Rahim Tuan Bahru, ketika ditemui, enggan mengulas lanjut calon yang disenarai pendek bagi jawatan berkenaan dan menyerahkan perkara itu kepada kementerian untuk membuat keputusan.

"Pertemuan menteri hari ini di PPS hanya program lawatan kerja dan berjumpa dengan petugas PPS sahaja," katanya. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sasar rapatkan jurang pendapatan rakyat... ini fakta penting yang anda perlu tahu

EKONOMI negara akan distruktur semula menerusi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

Artikel Lain