Azman Minta FAM Pantau Tempoh Perpindahan Pemain - Sukan | mStar

Azman Minta FAM Pantau Tempoh Perpindahan Pemain

PENGURUS Kelantan, Azman Ibrahim meminta Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) supaya lebih memantau tempoh perpindahan pemain ke pasukan lain selepas tamat musim perlawanan.

Katanya, pandangan ini bagi membantu setiap pasukan merancang dengan lebih baik mengenai pemain-pemain mereka dan tidak merencatkan perancangan yang telah dibuat.

Mengulas isu perpindahan pemain, Azman yakin tawaran di saat akhir daripada mana-mana pasukan boleh memberi kesan kepada pasukan.

"Pasukan Kelantan merancang untuk mengekalkan keseluruhan pemain yang ada sekarang kerana pemain-pemain masih mempunyai kontrak kami.

"Jika berlaku perpindahan juga, ia boleh memberi kesan besar kepada kami.

"Mungkin selepas ini pihak FAM boleh memantau mengenai perpindahan pemain dengan memberi tempoh yang lebih panjang agar kita boleh menyusun kembali perancangan pasukan jika berlaku tawaran di saat akhir," katanya.

Namun menurut Azman, perpindahan pemain sebenarnya satu pandangan yang sihat cuma, tempoh yang diberikan itu sahaja agak pendek.

Azman turut mengulas mengenai penyerang terbaik pasukannya, Norshahrul Idlan Talaha yang cuba dipancing pasukan Johor musim depan.

"Buat masa sekarang dia masih lagi pemain Kelantan tetapi pihak Johor bersungguh-sungguh mahukan Norshahrul dan akan menghantar surat pampasan kepada Kelantan.

"Namun kami belum membuat sebarang keputusan dan perlu mengadakan perbincangan terlebih dahulu," katanya.

Selain itu, Azman turut mengulas mengenai kemenangan Persatuan BolaSepak Kelantan sebagai Persatuan Bolasepak Negeri Terbaik tahun ini.

"Ia sebenarnya satu kejutan menerima anugerah ini buat kali pertama. Bagaimanapun saya kami menjadikan ia sebagai landasan ke arah yang lebih profesional selepas ini.

"Banyak lagi yang perlu diperbaiki dan kami akan cuba melaksanakan pengurusan yang lebih baik lagi," tambahnya.

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

WKB 2030 sasar taraf hidup lebih baik untuk rakyat di seluruh negara

WKB2030 adalah pelan 10 tahun yang diperkenalkan kerajaan dalam memastikan Malaysia terus berkembang dengan mampan.

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.

Artikel Lain