Pesakit Kanser Gembira Bertemu Tiger Woods - Sukan | mStar

Pesakit Kanser Gembira Bertemu Tiger Woods

KUALA LUMPUR: Pada 13 tahun lalu, Chan Fong Khun pernah melangkah ke Mines Golf Club kerana mengikut anaknya melihat pemain golf dunia beraksi sebelum dia mendapatkan rawatan kanser payudara ke hospital.

Semalam, Chan, yang kini hampir pulihpemulihan penyakit tersebut sekali lagi tidak melepaskan peluang melihat aksi Woods di kejohanan Pro-Am Classic CIMB.

Wanita berusia 59 tahun berhasrat untuk bergambar dan mengambil tandatangan pemain kesayangan anaknya itu apabila diberi peluang oleh bos CIMB Datuk Seri Nazir Razak.

"Apabila Nazir memberitahu saya tentang Chan, saya tahu ini adalah perkara yang patut untuk dilakukan," kata Woods.

Nazir berkata Chan kelihatan sangat gementar apabila didatangi bintang golf tersebut.

"Peristiwa ini membuatkan pertandingan kejohanan golf Klasik CIMB tahun ini benar-benar berbaloi," kata Nazir kerana dia menonton Chan memeluk gambar berharga yang ditandatangani Woods.

"Pertemuan Chan dengan Woods telah diatur selepas dia menulis kepada akhbar The Star bertanya jika dia boleh bergambar eksklusif yang ditandatangani Woods sebagai hari jadi hadir untuk anaknya, Soo Ching Sien, pada 21 Disember depan.

Selepas surat Chan disampaikan kepada Nazir dan pegawai CIMB lain, mereka memutuskan untuk mengaturkan pertemuan ini.

Chan berkata beliau berasa gementar apabila beberapa pegawai dari CIMB mengiringi beliau untuk meminta tandatangan Woods.

"Saya tidak mempu untuk berkata-kata. Saya tidak ingat apa yang saya ingin katakan selain memberitahu Tiger bahawa ini adalah untuk anak saya. Beliau berkata Ya, Makcik, saya sangat berbesar hati, "katanya.

Chan yang kini hampir pulih dari penyakit kanser payudaranya selepas menjalani pembedahan utama menasihatkan agar pesakit kanser lain harus sentiasa bersikap positif.

"Jadilah positif. Kanser tidak bermakna berakhirnya kehidupan. Kita mesti sentiasa mencari kebahagiaan kita sendiri." katanya.

Artikel Sebelum

Keputusan Perlawanan Divisyen 1

Artikel Berikut

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain