Piala Malaysia: Ahmad Kecewa Prestasi Dua Pasukan Terengganu Merudum - Sukan | mStar

Piala Malaysia: Ahmad Kecewa Prestasi Dua Pasukan Terengganu Merudum

KUALA TERENGGANU: Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said melahirkan rasa dukacita dengan prestasi dua pasukan dari negeri itu pada saingan Piala Malaysia musim ini.

Katanya beliau kecewa dengan corak permainan pasukan negeri dan pasukan kelab T-Team pada perlawanan peringkat kumpulan dan meminta jurulatih supaya mengubah taktik dan strategi bagi memulihkan prestasi bagi menghadapi perlawanan seterusnya.

"Saya haraplah jurulatih kena kreatif, cari formula kerana kita sudah lama bermain bola, takkan tak ada cara untuk mengatasi kelemahan," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat exco negeri di sini Rabu.

Pasukan Terengganu dan T-Team kini menghadapi laluan sukar ke peringkat suku akhir Piala Malaysia selepas mengharungi tiga perlawanan peringkat kumpulan.

Terengganu menghuni tangga ketiga dalam Kumpulan B dengan mengumpul tiga mata, di belakang pendahulu kumpulan, Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan Kelantan.

Manakala T-Team tercorot dalam Kumpulan D dengan hanya satu mata dengan Pahang mendahului kumpulan dengan tujuh mata diikuti Selangor dan Sarawak, masing-masing dengan empat mata.-BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain