Pahang Yakin Melangkah Ke Suku Akhir Piala Malaysia

KUANTAN: Skuad Tok Gajah yang kini mendahului kumpulan D dalam saingan Piala Malaysia yakin dapat melangkah ke pusingan suku akhir.

Sekalipun masih awal, Naib Presiden Satu Persatuan Bola Sepak Negeri Pahang (PBNP) Datuk Dr Omar Othman berkata, pada dua perlawanan dalam Kumpulan D yang lalu, skuad Tok Gajah menunjukkan aksi cemerlang dengan menewaskan T-Team 3-2 di gelanggang sendiri manakala seri 2-2 dengan Selangor di tempat lawan.

"Bagi saya, skuad Tok Gajah dilihat berada pada landasan yang betul, bagaimanapun para pemain diminta jangan mudah leka atau berasa selesa dengan kedudukan sekarang," katanya kepada Bernama di sini, ISnin.

Skuad Tok Gajah akan bertemu Sarawak 8.45 malam Selasa di Stadium Darulmakmur yang kini juga mengumpul empat mata.

"Kita berharapkan sokongan padu penyokong Pahang di Stadium Darul Makmur malam esok," katanya.

Omar berkata, pihak pengurusan stadium juga mengambil langkah bagi membuka pintu masuk tambahan kepada penyokong daripada tiga kepada enam untuk mengelakkan kesesakan selain membuka kaunter tiket lebih awal iaitu pada 4 petang.-BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain