Milan Tolak Tawaran Lumayan PSG Untuk Thiago Silva

Thiago Silva
Thiago Silva
Thiago Silva

AC MILAN telah menolak tawaran lumayan daripada Paris St-Germain bernilai £36.35 juta untuk pemain pertahanan mereka dari Brazil, Thiago Silva, demikian menurut pemilik kelab Itali itu, Silvio Berlusconi.

Kata Berlusconi, Naib Presiden Milan, Adriano Galliani telah mengadakan rundingan dengan PSG berhubung pembelian pemain Brazil itu.

Bagaimanapun, Berlusconi mengesahkan bahawa selepas beberapa siri rundingan, Milan terpaksa menolak tawaran lumayan tersebut kerana mereka tidak dapat mencari penganti yang sesuai untuk Silva.

"Sejak dari awal lagi kami telah memaklumkan kepada PSG bahawa kami hanya bersedia untuk melepaskan Silva sekiranya kami dapat mencari pengantinya pada masa yang sama.

"Mereka telah membuat satu tawaran yang sangat baik iaitu sekitar £36 juta dan sememangnya kami telah memikirkan untuk menerima tawaran itu tetapi apabila kami gagal mendapatkan pengantinya, kami terpaksa menolak tawaran itu," ujarnya.

Silva menyertai AC Milan dari Fluminense pada Disember 2008 dan masih terikat dengan kontrak sehingga Jun 2016.

Berlusconi turut menafikan spekulasi yang mengatakan bahawa penyerang Sweden, Zlatan Ibrahimovic akan meninggalkan kelab itu musim depan.

Pengarah PSG, Leonardo yang pernah melatih Milan dua musim lalu menegaskan Ibrahimovic tidak pernah berada dalam senarai buruan mereka melainkan Silva.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain