Cup Prix: Faito Motobert Racing Buru Kemenangan Di Banting - Sukan | mStar

Cup Prix: Faito Motobert Racing Buru Kemenangan Di Banting

Ahmad Fazrul menaiki podium pada Pusingan 3 baru-baru ini.
Ahmad Fazrul menaiki podium pada Pusingan 3 baru-baru ini.

PASUKAN Faito Motobert Racing berhasrat untuk terus mengukuhkan kedudukan pendahulu dalam senarai anugerah berpasukan kategori CP130 pada Pusingan 4 yang akan berlangsung di Bandar Mahkota, Banting, 26 dan 27 Mei ini.

Pasukan yang diwakili dua pelumba senior, Ahmad Fuad Baharudin dan Ahmad Fazrul Sham, dianggap mampu memberikan cabaran dan mencipta kejutan dalam perlumbaan kategori CP130 musim ini.

Walaupun kedua-dua pelumba tersebut gagal menaiki podium pada dua pusingan awal di Batu Kawan (Pusingan 1) dan Kuala Terengganu (Pusingan2), namun mereka mempamerkan aksi konsisten menamatkan perlumbaan di kalangan lima pelumba teratas.

Aksi cemerlang mereka berterusan pada Pusingan 3 (Kangar) apabila Fazrul menamatkan perlumbaan di tangga kedua diikuti Fuad di kedudukan ketiga.

Ini sekali gus meletakkan mereka di tangga ketiga dan keempat dalam senarai keseluruhan individu dengan 38 mata dan 33 mata.

Kedudukan teratas pula di sandang oleh Azlan Shah Kamaruzaman (Harian Metro Y-TEQ SCK HondaRacing) yang mengumpul 54 mata dan kedua, Mohd Zaqhwan Zaidi (Pachie Yuzy HondaRacing), 45 mata.

Prestasi konsisten duo ini turut membolehkan Faito Motobert Racing mendahului senarai berpasukan keseluruhan CP130 dengan 71 mata, lima mata mengatasi Harian Metro Y-TEQ SCK Honda Racing 2 (Azlan Shah Kamaruzaman/Mohd Fitri Asraf Razali) di tangga kedua diikuti Pachie Yuzy Honda Racing (Wan Mohd Hadri Wan Mukhtar /Mohd Zaqhwan Zaidi) ketiga, 52 mata.

"Kami masih baru dalam Kejuaraan ini dan musim lalu merupakan tahun pertama kami.

"Jadi untuk memulakan saingan musim kedua dengan prestasi konsisten yang ditunjukkan Fuad dan Fazrul selain turut mendahului senarai berpasukan keseluruhan, kami seakan tidak percaya dengan apa yang dicapai jika hendak dibandingkan dengan kehebatan pasukan lain," jelas pengurus pasukan, Rosnizam Mohd Noor.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Percutian travel tren janjikan servis 'awesome' dan 1,001 pengalaman menakjubkan!

TRAVEL serata dunia lebih pantas dengan menggunakan kapal terbang tetapi amat menyeronokan jika tren menjadi pilihan.

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

Artikel Lain