Piala AFC: Terengganu Sandar Harapan Tinggi Pada Butler

KUALA TERENGGANU: Terengganu menyandarkan harapan tinggi kepada jurulatih baharu Peter James Butler untuk membawa pasukan itu ke peringkat suku akhir Kejohanan Piala Konfederasi Bolasepak Asia (AFC).

Butler, yang menggantikan ketua jurulatih Mat Zan Mat Aris, bakal menjalani ujian pertama apabila berdepan dengan bekas pasukan bimbingannya, Kelantan pada pusingan kedua Piala AFC.

Kedua-dua pasukan Pantai Timur itu akan bertemu pada perlawanan timbal balik pusingan kedua Piala AFC di Stadium Sultan Mohammed ke-IV di Kota Bharu pada 23 Mei ini.

Penolong pengurus pasukan Sheikh Tajuddin Sheikh Yusof yakin impian skuad Penyu itu akan tercapai di bawah bimbangan Butler yang pernah melatih Kelantan pada 2009 sebelum melatih kelab Persiba dari Indonesia.

"Kita harap beliau (Butler) boleh melakukan sesuatu yang ajaib dalam menghadapi Kelantan nanti," katanya.

Sheikh Tajudin, yang juga naib presiden Persatuan Bolasepak Negeri Terengganu (PBSNT), berkata matlamat Terengganu adalah sekurang-kurangnya ke peringkat suku akhir.

Sambil mengakui prestasi sedikit menurun sejak kebelakangan ini, katanya Butler yang berasal dari England itu, akan cuba mengatasi segala kelemahan dan menaikan semangat anak buahnya sebelum bertandang ke Kota Bharu.

Katanya pertemuan dalam pusingan kedua Piala AFC itu bukan sahaja perlawanan timbal balik tetapi saingan kalah mati dan oleh itu Terengganu memberi tumpuan sepenuhnya bagi persiapan menentang Kelantan.

rengganu muncul naib juara Kumpulan F di belakang pasukan Kitchee dari Hong Kong manakala Kelantan pula juara Kumpulan H.

Kitchee pula akan menentang naib juara Kumpulan H, Arema FC dari Indonesia pada pusingan kedua.-BERNAMA

Klik

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Artikel Lain