Shaaban Harap Kekal Momentum Pada Saingan Pusingan - Sukan | mStar

Shaaban Harap Kekal Momentum Pada Saingan Pusingan

KUALA LUMPUR: Pemain profesional tempatan Shaaban Hussin berharap mengekalkan momentum apabila menyambung semula saingan pusingan kedua Kejohanan Golf Maybank Terbuka Malaysia 2012 pada Sabtu.

Shaaban adalah antara 75 pemain yang akan menyambung semula pusingan kedua pagi Sabtu selepas pertandingan ditangguhkan akibat hujan lebat dan petir di Kuala Lumpur Golf & Country Club (KLGCC) di Bukit Kiara, Jumaat.

Beliau mengekori pendahulu dengan empat bawah par selepas menyelesaikan saingan sembilan lubang pertama sebelum pertandingan ditangguhkan.

"Selepas melihat catatan pendahulu, saya rasa saya mempunyai peluang baik untuk merapatkan jurang," kata Shaaban, yang juga duta kejohanan tersebut.

Shaaban memulakan saingan dengan pukulan birdie pada lubang pertama, keempat, kelima, dan ketujuh manakala bogey di lubang kedua dan keenam untuk catatan dua par 34.

Sementara itu, pemain nombor satu negara Danny Chia hanya mengulangi catatan satu di atas par 73 pada pusingan kedua dengan jumlah catatan 146.

Catatan pemain Malaysia selepas pusingan kedua:

--------------------------------------------

146 - Danny Chia 73-73, Low Khai Jie 73-73;

150 - Airil Rizman Zahari 76-74, C.M. Chong 75-75;

151 - Shaifubari Muda 77-74;

152 - Mohd Arie Fauzi 77-75;

158 - Khor Kheng Hwai 77-81;

160 - Chan Tuck Soon 80-80.

- BERNAMA

Artikel Sebelum

Rexy Letak Jawatan

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Almy Nadia lahir anak perempuan ketiga