Saya Hanya Ingin Membantu: Tengku Abdullah - Sukan | mStar

Saya Hanya Ingin Membantu: Tengku Abdullah

Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah
Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah

SUBANG JAYA: Timbalan Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah menegaskan bahawa kenyataan yang dibuat sebelum ini berkaitan dengan tawaran menjadi pengantara dalam isu penggantungan Tan Sri Annuar Musa adalah untuk membantu menjernihkan kembali keadaan demi masa depan bola sepak negara.

“Saya tidak mempertikaikan keputusan Jawatankuasa Tatatertib FAM, tetapi saya hanya meluahkan perasaan dan berkongsi pandangan saya semata-mata dan bukan untuk terlibat sama. Ia hanya untuk membantu demi bola sepak negara.

“Semua pihak ada kelemahan dan nasi sudah menjadi bubur. Jadi tidak salah jika kita betulkan apa yang telah berlaku dan kembali bersama. Bukan niat saya untuk menimbulkan pertelingkahan,” katanya kepada media, Selasa.

Tengku Abdullah berkata, beliau akan mengkaji secara keseluruhan dan akan melihat apa yang boleh dilakukan.

“Saya juga manusia biasa. Jika ada jalan, saya akan cuba membantu. Mungkin ada rahmat di sebalik kejadian ini.

"Saya juga akan melihat kembali Artikel 88 untuk penjelasan diri saya sendiri dan kalau ada yang boleh diperbetulkan saya akan bawa ke exco untuk dibincangkan” jelasnya.

Isu penggantunggan Annuar kembali menjadi perhatian selepas Tengku Abdullah mengeluarkan kenyataan sedia menjadi orang tengah untuk menamatkan kebuntuan ini dan memulihkan sebarang keretakan yang mungkin wujud disebabkan oleh insiden malang ini pada Sabtu lalu.

Namun Presiden FAM, Sultan Ahmad Shah tidak boleh menerima tindakan Tengku Abdullah yang bercadang menjadi orang tengah dalam isu penggantungan Annuar.

Annuar yang dipilih memegang jawatan ketiga tertinggi di dalam FAM pada sidang kongres FAM ke-47 pada 31 Julai 2010 hilang semua jawatannya dalam FAM termasuk Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) selepas dijatuhkan hukuman selama dua tahun enam bulan kerana mengkritik prestasi semasa skuad kebangsaan kendalian Datuk K Rajagobal.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Tandukan Carroll Tewaskan Rovers 3-2

Artikel Berkaitan

default image

Aksi Arsenal-Malaysia 24 Julai Ini

Klik

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Percutian travel tren janjikan servis 'awesome' dan 1,001 pengalaman menakjubkan!

TRAVEL serata dunia lebih pantas dengan menggunakan kapal terbang tetapi amat menyeronokan jika tren menjadi pilihan.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

Artikel Lain