Ramdan, Shahril Bakal Bergandingan Kategori CP130 Cub Prix 2012 - Sukan | mStar

Ramdan, Shahril Bakal Bergandingan Kategori CP130 Cub Prix 2012

KUALA LUMPUR: Dua pelumba Petronas Syntium Moto Yamaha AHM Mohd Ramdan Mohd Rosli dan Shahril Izzuwan Mohd Noor bakal bergandingan semula bagi mengharungi cabaran Kejuaraan Cub Prix AAM Malaysia Petronas 2012.

Pengurus pasukan Kenny Chua berkata beliau cukup yakin gandingan Ramdan dan Shahril adalah formula tepat buat pasukan merebut gelaran juara individu dan berpasukan CP130 yang di dominasi pasukan lain.

"Sudah dua tahun kami mencatat keputusan cemerlang dalam kategori CP115 jadi sekarang sudah tiba masa untuk memenangi kategori CP130 pula.

"Ia bukan mustahil kerana Ramdan dan Shahril merupakan dua pelumba berbakat, muda dan bertenaga serta mampu memberi saingan kepada pelumba handalan lain," katanya dalam kenyataan, Khamis.

Beliau yang yakin dengan kemampuan kedua-dua pelumbanya bagaimanapun tidak memandang mudah saingan musim ini.

"Kami jangkakan banyak tekanan akan diterima daripada pesaing-pesaing lain, terutama pelumba senior yang jauh lebih berpengalaman," katanya.

Cabaran Kejuaraan Cub prix AAM Malaysia Petronas 2012 itu akan diadakan di Stadium Batu Kawan, Seberang Perai pada 31 Mac dan 1 April ini. - BERNAMA

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Ketuhar Panasonic Big Cubie memang power! Memasak kini lebih mudah, hidangan lebih sihat dan lazat

ANDA mahu memasak hidangan dalam waktu singkat? Panasonic Big Cubie boleh membantu.

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

WKB 2030 fokus 9 kumpulan terpinggir, ketahui siapa mereka

PENGURUSAN polariti dalam WKB 2030 mengenal pasti sembilan kumpulan sasaran sebagai golongan terpinggir.

Artikel Lain