Kedudukan Khairul Fahmi Terserah Kepada Kafa:Butler - Sukan | mStar

Kedudukan Khairul Fahmi Terserah Kepada Kafa:Butler

KOTA BAHARU: Jurulatih Kelantan, Peter James Butler enggan mengulas lanjut kedudukan penjaga golnya dan penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat yang tiada bersama skuad Olimpik negara menjalani latihan, menjelang pusingan kelayakan menentang Bahrain pada 5 Feb ini.

Menurutnya, hanya Presiden Kafa Tan Sri Annuar Musa yang layak untuk mengeluarkan kenyataan.

Dilaporkan ketiadaan Khairul Fahmi untuk menjalani latihan bersama skuad Olimpik mulai Rabu turut menjadi tanya kepada jurulatih Ong Kim Swee.

Butler berkata beliau tidak menghalang Khairul Fahmi yang lebih mesra dengan panggilan Apek untuk menyertai latihan bersama skuad Olimpik kerana itu adalah tanggungjawabnya kepada negara.

"Namun saya tak mahu komen kerana itu bukan keputusan saya. Kalau dia mesti pergi dan mewakili pasukan negara, saya faham," katanya. Tetapi pada masa yang sama, Butler tetap mengharapkan kehadiran Apek di dalam skuad The Red Warriors.

"Saya juga perlukan Fahmi kerana dia sudah lama bermain bersama Mat Yo (penyerang Norshahrul Idlan Talaha). Kita mesti fikir kebajikan mereka tapi saya tak mahu komen untuk pasukan kebangsaan, anda tanya Tan Sri (Annuar Musa)," katanya.

Khairul Fahmi turut menyerahkan kedudukannya kepada Kafa sama ada mahu membenar atau sebaliknya untuk dia menyertai latihan bersama skuad Olimpik. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Jadual Perlawanan Piala FA

Artikel Berikut

Keputusan Copa Del Rey

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Sultan Ahmad Shah mangkat