Noraseela Ada Hak Suarakan Tidak Puas Hati - Ahmad Shabery - Sukan | mStar

Noraseela Ada Hak Suarakan Tidak Puas Hati - Ahmad Shabery

KUALA LUMPUR: Pelari 400 meter lari berpagar negara Noraseela Khalid mempunyai hak untuk menyuarakan rasa tidak puas hati beliau terhadap pengurusan Kesatuan Olahraga Amatur Malaysia (KOAM) yang didakwa mengabaikan kebajikan atlet olahraga negara.

Menteri Belia dan Sukan Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata selaku atlet senior dalam skuad kebangsaan, Noraseela mempunyai hak untuk menyuarakan pendapat beliau bagi memastikan kebajikan atlet lain termasuklah atlet pelapis terjamin.

"Kita melihat Noraseela merupakan atlet senior yang banyak menyumbang jasa kepada sukan olahraga selain menjadi pembimbing kepada atlet lain termasuk atlet junior.

"Tidak salah sekiranya beliau meluahkan apa yang terbuku di hati beliau sebagai seorang atlet olahraga," katanya.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas kritikan oleh anggota majlis KOAM S. Rajasegram terhadap Noraseela yang seolah-olah tidak tahu menghargai jasa yang dicurahkan oleh badan induk itu kepada atlet itu selama ini.

Noraseela sebelum itu dilaporkan telah mengkritik pengurusan KOAM yang dikatakan tidak menghargai jasa dan pengorbanan atlet olahraga selepas beliau berjaya mempertahankan pingat emas 400 meter lari berpagar pada Sukan SEA 2011 di Indonesia baru-baru ini.

Ahmad Shabery berkata isu pertikaman lidah antara KOAM dan atlet olahraga negara sebenarnya telah lama timbul namun gagal diselesaikan mengikut saluran yang betul.

"Saya tidak akan campur tangan dalam isu ini kerana ia merupakan isu dalaman KOAM dan mereka harus selesaikan masalah itu sendiri," katanya sambil berharap agar Noraseela terus menyumbang bakti kepada sukan olahraga negara.-BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

Artikel Lain