PKNS Semakin Selesa Di Persada Liga Perdana - Sukan | mStar

PKNS Semakin Selesa Di Persada Liga Perdana

KUALA LUMPUR: PKNS Selangor terus mengukuhkan kedudukan di takhta Liga Perdana apabila menumpaskan Sime Darby 1-0 pada saingan liga di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MPPJ), malam tadi.

Mohd Norhisham Hassan berjaya membantu PKNS Selangor mengekalkan rekod tanpa kalah apabila menyempurnakan sepakan penalti pada minit ke-83 bagi mengutip tiga mata penuh.

Kemenangan tipis itu meletakkan PKNS Selangor semakin selesa di kemuncak liga dengan 33 mata, meninggalkan pencabar terdekat Sarawak dengan tujuh mata, selepas 13 perlawanan.

Di Stadium Negeri, Kuching, pasukan Sarawak berjaya membenam pasukan tercorot, Pulau Pinang, 5-0, sekaligus memperkemaskan kedudukan di tangga kedua persada liga dengan 26 mata.

Sarawak mendahului 2-0 pada separuh masa. Zamri Morshidi menjaringkan dua gol Sarawak pada minit ke-17 dan 71 manakala gol lain pula dihasilkan menerusi Ashri Chu Chu (min-29), Bobby Gonzales (min-70) dan Mohd Hairol Moktar (min-76).

Di Stadium Baru Kawan, Pulau Pinang, pasukan Harimau Muda B berpesta gol apabila mengalahkan SDM Navy 6-0.

Gol Harimau Muda B disumbangkan oleh Muhammad Nazmi Faiz Mansor pada minit ke-19, Muhamad Farizzuan Azhar (min-34-penalti), Muhammad Akram Mahinan (min-50), Mohd Syuhiran Zainal (min-56), D.Saarvindran (min-71) dan Muhamad Naim Zakaria pada minit ke-78.

Di Stadium JCrop, Pasir Gudang, pasukan MP Muar menang tipis 3-2 kepada Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

Di Stadium Majlis Perbandaran Selayang, Johor menewaskan Pos Malaysia 2-1 untuk menduduki tangga ketiga liga dengan 25 mata. Di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi, pasukan USM FC menewaskan Polis (PDRM) 2-0.- BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Yunus Serah Kepada Pengurusan

Artikel Lain