Chelsea Belanja £75 Juta (RM 368 Juta) Untuk Torres dan Luiz - Sukan | mStar

Chelsea Belanja £75 Juta (RM 368 Juta) Untuk Torres dan Luiz

LONDON: Chelsea akhirnya berjaya mendapatkan khidmat pemain Liverpool, Fernando Torres dan pemain Benfica, David Luiz akhirnya dengan rekod perpindahan pemain sebanyak £75 juta (RM 368 Juta) untuk pasangan tersebut sebelum tamat tempoh perpindahan pemain pada 11 malam, semalam.

Dengan nilai perpindahan sebanyak £50 juta (RM245 juta), Torres memecahkan rekod perpindahan pemain dalam kalangan kelab-kelab Inggeris setakat ini.

Manakala Benfica membenarkan Luiz berpindah dengan rekod bayaran lebih £25 juta (RM123 juta).

Selepas menandatangani kontrak yang mengikatnya bersama Chelsea selama lima dan setengah tahun, Torres yang juga penyerang Sepanyol memberitahu pada laman web kelab barunya:

"Saya sangat gembira dapat berpindah ke Chelsea. Saya teruja untuk membantu rakan-rakan sepasukan pada musim ini dan tahun-tahun mendatang.

"Saya berharap saya dapat menjaringkan beberapa gol penting untuk para penyokong menghayatinya pada musim ini," tulisnya.

Sementara itu, Pengerusi Chelsea, Bruce Buck berkata, kejayaan mendapatkan khidmat Torres sebagai salah seorang pemain terbaik dunia amat penting untuk kelab tersebut.

Dalam pada itu, Benfica memperolehi bayaran sebanyak lebih £25 juta (RM123 juta) dan khidmat pemain tengah Chelsea, Nemanja Matic dari Serbia.

Artikel Sebelum

Bola Sepak: Wan Jamak Belum Mahu Dabik Dada

Artikel Berikut

Keputusan Liga Perdana Inggeris

Artikel Berkaitan

default image

Jadual Liga Perdana Inggeris

default image

Reina Sokong Torres

Lebih Artikel

Harga petrol, diesel naik!