TCT Pilih Chiang Rai Untuk Latihan Hadapi LTdL - Sukan | mStar

TCT Pilih Chiang Rai Untuk Latihan Hadapi LTdL

KUALA TERENGGANU: Pasukan lumba basikal profesional Terengganu, Terengganu Pro-Asia Cycling (TCT) memilih sempadan Thailand-Kemboja, Chiang Rai untuk latihan fasa ketiga bagi persiapan menghadapi Le Tour de Langkawi (LTdL) Januari ini.

Penolong jurulatih TCT Syed Husaini Syed Mazlan berkata pasukan yang terdiri daripada 12 pelumba termasuk tiga pelumba import, kini sudah menjalani latihan di sana sejak 19 Disember lepas.

"Sembilan pelumba dari Terengganu itu akan menyertai tiga pelumba import mulai 30 Dis ini," katanya ketika dihubungi Bernama di sini, Isnin.

Syed Husaini berkata tiga pelumba import itu ialah Shinichi Fukushima yang turut bertindak sebagai jurulatih, Motoi Nara kedua-duanya dari Jepun dan Phuchong Udomsin dari Thailand.

Sembilan pelumba tempatan terdiri daripada Anuar Manan, Mohd Harrif Salleh, Mohd Shahrul Mat Amin, Yusrizal Usoff, Mohammad Saufi Mat Senan, Mohamad Faiz Sharifuddin Abd Kadir, Mohd Shobry Abdullah, Mohd Nor Umardi Rosdi dan Nur Amirull Fakhruddin Mazuki.

Syed Husaini berkata latihan fasa keempat dan terakhir sebelum menyertai LTdL, akan bermula 23 Januari hingga 1 Februari 2011, semua pelumba TCT termasuk pelumba import akan menjalani latihan di sini.

Katanya latihan terakhir lebih fokus kepada kayuhan, mental, kerjasama berpasukan dan lain-lain bagi memastikan TCT benar-benar bersedia menghadapi kejohanan berprestij itu.

"Saya cukup berpuashati kerana pelumba-pelumba telah menunjukkan semangat berpasukan yang sangat baik," katanya.

Syed Husaini berkata TCT berazam akan mempamerkan aksi terbaik di kejohanan LTdL yang bakal disertai 10 pasukan pro-benua itu.- BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Tiada Halangan Buat Malaysia Julang Piala AFF

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain