Kelly Tan Idam Raih Pingat Di Guangzhou - Sukan | mStar

Kelly Tan Idam Raih Pingat Di Guangzhou

KUALA LUMPUR: Pengalaman berharga yang ditimba ketika beraksi bersama pemain golf wanita profesional dunia memberi semangat baru kepada pemain amatur negara, Kelly Tan untuk meraih sebarang pingat di Sukan Asia, di Guangzhou, China bulan depan.

Beliau baru sahaja menyertai kejohanan berprestij LPGA Malaysia Sime Darby yang menutup tirai, Ahad.

Katanya, pendedahan yang diraihnya pada kejohanan itu amat berguna dan bakal menjadi bekalan penting untuk dibawa ke Sukan Asia.

"Mungkin kelebihan beraksi di gelanggang sendiri, saya dapat menyesuaikan diri dengan keadaan cuaca dan ia membolehkan saya beraksi dengan lebih baik walaupun sekadar mengumpul keseluruhan tiga di atas par 216," katanya.

Menurut beliau, selepas kejohanan LPGA Malaysia Sime Darby, tahap persediaan beliau bagi menghadapi Sukan Asia sudah boleh dikatakan antara 80 hingga 90 peratus bersedia.

"Saya amat teruja dapat bermain bersama pemain terbaik dunia dalam sukan golf, mereka banyak memberi motivasi kepada saya," katanya.

Ketika ditanya sama ada beliau bercadang untuk menjadi pemain profesional, Kelly berkata: "Buat masa ini, saya tidak memikirkan lagi soal untuk menjadi pemain profesional dalam masa terdekat ini. "Saya bercadang akan memasuki kolej di Amerika Syarikat untuk meningkatkan tahap permainan saya," katanya.

Pada kejohanan tiga hari yang bermula Jumaat lepas, Kelly, 16, terikat di kedudukan ke-32 selepas mengumpul tiga di atas par 216. - BERNAMA

Artikel Berkaitan

default image

Mika, Jee Young Dahului Hari Pertama LPGA

default image

Peluang Rayzam Ke Sukan Asia Tipis

Klik

default image

Putrajaya... tak kenal maka tak cinta

PUTRAJAYA dibina atas sebuah impian. Dan berdasarkan beberapa pertimbangan, ia merupakan lokasi impian untuk didiami.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

Kata kuncinya semangat berpasukan, penganjuran julung kali perlumbaan perahu naga korporat PjH catat kejayaan berganda!

PERLUMBAAN perahu naga korporat anjuran Putrajaya Holdings membuka laluan kepada perlumbaan lebih besar pada masa akan datang.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

Artikel Lain