“Tak rasa apa-apa pun... Raya tetap raya!” - Ziana Zain - Hiburan | mStar

“Tak rasa apa-apa pun... Raya tetap raya!” - Ziana Zain

Ziana Zain meraikan hari raya dengan gembira bersama empat anaknya walaupun situasi rumah tangganya sedang dilanda masalah. Foto Instagram @iamzianazain

PENYANYI Ziana Zain tidak pernah menjadikan kemelut rumah tangga yang sedang dihadapinya sebagai penghalang untuk tidak meraikan kedatangan Aidilfitri dengan meriah seperti kebiasaan.

Ziana atau Siti Roziana Zain, 50, berkata, dia tidak merasai sebarang perubahan malah tetap melakukan persiapan seperti mana dilakukan tahun-tahnun sebelumnya.

"Takde rasa apa pun... Raya must go on! Saya buat persiapan seperti biasa juga dan paling penting anak-anak.

"Alhamdulillah anak-anak pun dah besar dan faham tentang situasi yang berlaku tanpa perlu saya berkata apa-apa.

"Paling penting kena sentiasa positif dan kehidupan harus diteruskan," katanya.

Ziana beritahu keluarganya sentiasa kecoh dan ceria setiap kali raya.

Dalam pada itu, Ziana berkata, dia bersyukur kerana dia datang daripada sebuah keluarga yang akrab dan sentiasa meriah terutamanya pada hari raya.

"Keluarga saya sentiasa meriah, bising, ceria jadi tidaklah rasa sunyi memandangkan ada sahaja perkara yang akan kami lakukan nanti," ujarnya.

Ziana dan Armin bernikah pada 9 Mei 1998 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan empat orang cahaya mata, Muhammad Aiman, 18, dan Muhammad Ammar, 14, serta pasangan kembar, Muhammad Ariel dan Siti Nur Kaseh, 9.

Perkahwinan mereka mencatat sejarah tersendiri kerana ia diadakan secara terbuka dengan kehadiran ribuan peminat yang ingin menyaksikan detik istimewa itu selain ia disiarkan secara langsung menerusi TV3.

Bagaimanapun sekitar April lalu, Ziana memfailkan perceraian terhadap Armin selepas suaminya itu dihadapkan ke mahkamah atas tuduhan mencederakan anak mereka.

Ziana Zain

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Bekas pemain Manchester United bersara

Bidaan nombor ALL 1 paling top!