Aliff Syukri Malu Dihalau Pemuzik Jalanan - Hiburan | mStar

Aliff Syukri Malu Dihalau Pemuzik Jalanan

Aksi Aliff Syukri menyanyikan lagunya ketika pemuzik jalanan membuat persembahan mengundang reaksi netizen. Foto Instagram: aliffsyukriterlajaklaris

USAHAWAN kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri terpaksa menahan malu apabila reaksi spontannya menyanyikan lagu Abang Nak Tegur mengundang rasa kurang senang seorang pemuzik jalanan.

Menerusi rakaman video yang dimuat naik di laman Instagram, Aliff mendekati seorang pemuzik jalanan dan menyanyikan single terbaharunya itu di Portobello Road Market, London.

"Dia suruh aku pergi, dia kata kau boleh pergi jauh-jauh. Malu-malu," katanya.

Rakaman video yang dimuat naik Aliff di Instagram.

Sementara itu, Aliff menulis dalam laman tersebut bahawa dia simpati dengan lelaki itu dan sekadar ingin membantu.

"Pada awalnya saya kasihan sebab nak membantu lepas tu sumpah malu tapi sekurang-kurangnya saya bangga ada empat orang sedekahkan duit masa saya menyanyi live lagu Abang Nak Tegur di London.

"Kau orang rasa apa mat salleh ni cakap kat saya?? Nasib baik kau orang tak dengar," tulisnya pada Sabtu.

Netizen mempertikaikan tindakan Aliff itu.

Dalam pada itu, video tersebut mendapat reaksi netizen yang berpandangan adalah tidak wajar Aliff mengganggu pemuzik jalanan itu.

"Masuk rumah orang tak bagi salam. Pergi nyanyi situ tiba-tiba, orang tu tengah cari rezeki. Kalau korang tengah buat kerja orang ganggu agak-agak marah tak?

"Orang lalu lalang situ bagi duit kat pemain muzik tu bukan pasal Datuk nyanyi kat situ, orang tu cari rezeki, dah lah suara kelaut bingit telinga dia dengar, memang patut pun dia suruh pergi dari situ," komen netizen.

Sehingga kini video tersebut telah menerima 300,000 tontonan dan ratusan komen daripada pengguna laman Instagram.

Aliff Syukri

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

Air Selangor kini pemegang lesen tunggal perkhidmatan bekalan air… pengguna bakal terima bil baharu!

MENDAPATKAN bekalan air bersih yang berterusan sudah menjadi satu kemestian dalam kehidupan masyarakat hari ini.

Artikel Lain