Aliff Syukri Malu Dihalau Pemuzik Jalanan - Hiburan | mStar

Aliff Syukri Malu Dihalau Pemuzik Jalanan

Aksi Aliff Syukri menyanyikan lagunya ketika pemuzik jalanan membuat persembahan mengundang reaksi netizen. Foto Instagram: aliffsyukriterlajaklaris

USAHAWAN kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri terpaksa menahan malu apabila reaksi spontannya menyanyikan lagu Abang Nak Tegur mengundang rasa kurang senang seorang pemuzik jalanan.

Menerusi rakaman video yang dimuat naik di laman Instagram, Aliff mendekati seorang pemuzik jalanan dan menyanyikan single terbaharunya itu di Portobello Road Market, London.

"Dia suruh aku pergi, dia kata kau boleh pergi jauh-jauh. Malu-malu," katanya.

Rakaman video yang dimuat naik Aliff di Instagram.

Sementara itu, Aliff menulis dalam laman tersebut bahawa dia simpati dengan lelaki itu dan sekadar ingin membantu.

"Pada awalnya saya kasihan sebab nak membantu lepas tu sumpah malu tapi sekurang-kurangnya saya bangga ada empat orang sedekahkan duit masa saya menyanyi live lagu Abang Nak Tegur di London.

"Kau orang rasa apa mat salleh ni cakap kat saya?? Nasib baik kau orang tak dengar," tulisnya pada Sabtu.

Netizen mempertikaikan tindakan Aliff itu.

Dalam pada itu, video tersebut mendapat reaksi netizen yang berpandangan adalah tidak wajar Aliff mengganggu pemuzik jalanan itu.

"Masuk rumah orang tak bagi salam. Pergi nyanyi situ tiba-tiba, orang tu tengah cari rezeki. Kalau korang tengah buat kerja orang ganggu agak-agak marah tak?

"Orang lalu lalang situ bagi duit kat pemain muzik tu bukan pasal Datuk nyanyi kat situ, orang tu cari rezeki, dah lah suara kelaut bingit telinga dia dengar, memang patut pun dia suruh pergi dari situ," komen netizen.

Sehingga kini video tersebut telah menerima 300,000 tontonan dan ratusan komen daripada pengguna laman Instagram.

Aliff Syukri

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Culas bayar cukai kena penalti 300 peratus, ketahui 10 fakta penting Program Khas Pengakuan Cukai Secara Sukarela

HANGAT diperkatakan mengenai isu melunaskan cukai dan masih ada yang culas untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pembayar cukai. 

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sasar rapatkan jurang pendapatan rakyat... ini fakta penting yang anda perlu tahu

EKONOMI negara akan distruktur semula menerusi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

Artikel Lain

Anda boros? Apa kata cuba 5 cara ini