“Asalkan Izara Puas Hati” - Rizalman - Hiburan | mStar

“Asalkan Izara Puas Hati” - Rizalman

Rizalman tidak kisah mengenai kritikan netizen terhadap kerudung (veil) digayakan Izara pada majlis pernikahan malam semalam. Foto: rizalman71

PEREKA fesyen Datuk Rizalman Ibrahim mempertahankan rekaan kerudung (veil) yang digayakan oleh Izara Aishah pada majlis pernikahan yang berlangsung malam Jumaat.

Rizalman berkata, pelakon tersebut berpuas hati dengan hasil tangannya itu meskipun menerima kecaman netizen di laman sosial.

"Secara peribadi dia minta saya hasilkan sesuatu yang unik dengan elemen budaya untuk malam pernikahan itu. Jadi, saya serapkan elemen future classic.

Izara Sah Bergelar Isteri Adib Khalid

Veil atau kerudung yang digayakan Izara mendapat perhatian netizen.

"Alhamdulillah, dia berpuas hati dan majlis berjalan dengan lancar. Cumanya, Izara agak gementar malam itu, iyalah jadi pengantin," katanya ketika dihubungi mStar Online.

Terdahulu, kerudung yang digayakan Izara pada malam itu mendapat komen netizen yang dilihat kurang sesuai dengan pelakon tersebut.

Malah, ada yang menyamakan kerudung tersebut seperti 'roti tisu' (keras dan sukar dibentuk).

Sementara itu, Rizalman tidak ambil pusing dengan kata-kata negatif yang dilemparkan netizen terhadap busana tersebut.

Ujarnya, bukan mudah untuk mendidik masyarakat mengenai fesyen dan tidak semua dapat menerima sesuatu yang baharu.

Rizalman memberi sentuhan istimewa terhadap busana pernikahan Izara dan Adib.

"Saya tak kisah orang nak cakap apa, benda baru pasti ada orang cakap. Kerudung itu adalah ilham daripada kain songket keras yang digunakan untuk menutup kepala ketika zaman Diraja dahulu.

"Cumanya, saya terkilan bila orang kita sendiri tak tahu sejarah dan hanya tahu nak kritik sahaja.

"Saya menjelajah banyak negara dan membaca mengenai sejarah fesyen dan serapkan dalam busana istimewa ini," katanya.

Dalam masa yang sama, Rizalman turut berbangga kerana baju pernikahan Izara itu turut menerima pujian daripada pengikutnya di luar negara.

Malah, dia tidak menyangka ada yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai gaya kerudung yang dilihat unik dan penuh kesopanan.

Sama cantik, sama padan. Izara dan Adib sah bergelar suami-isteri.

"Semasa saya buat siaran langsung di Instagram, ramai pengikut dari dalam dan luar negara yang meninggalkan komen tertarik dengan fesyen tersebut.

"Bukan semua yang mengecam, ada juga yang suka. Biasalah, dalam dunia ni tak semua orang suka apa yang kita buat," katanya yang akan menjadikan fesyen tersebut inspirasi untuk tahun 2018.

Izara, 25, dan Adib Khalid selamat bergelar suami-isteri dalam sebuah majlis tertutup yang diadakan di Glam Hall, Mercu Mustapha Kamal, Selangor pada malam Jumaat.

Artikel Sebelum

Fathia Sedih, Rasa 'Kena Game'

Artikel Berikut

Najwa Dikritik Rosakkan Lagu 'Seri Mersing'

Artikel Berkaitan

Artikel Lain