Wany Hasrita Diusik Artis Lelaki - Hiburan | mStar

Wany Hasrita Diusik Artis Lelaki

Wany akui tidak pernah ambil serius dengan gurauan 'pick up line' dari rakan-rakan artis lelaki.

PENYANYI Wany Hasrita memberitahu, hampir setengah tahun mencipta nama dalam industri seni, dia kini semakin selesa bergaul dengan insan-insan seni lain berbanding di awal kemunculannya dulu. 

Malah kata penyanyi Menahan Rindu ini lagi, sikap sesetengah artis terutama lelaki yang gemar menyakat dirinya membuatkan dia semakin terbuka menerima sebarang usikan tersebut.

Aii dik? Orang dah usik tu kena faham-fahamlah, mungkin ada yang betul-betul serius nak dekat. 

"Memang sejak dari dulu saya sering kena usik dengan mereka (artis-artis lelaki) dan saya tahu itu sekadar usikan sahaja memandangkan saya masih hijau dalam bidang ini.

"Apa-apa pun tidak saya nafikan kadang-kadang dengan cara inilah hubungan antara kami jadi lebih rapat dalam suasana santai dan saya tidak pernah ambil serius soal usik ni," katanya kepada mStar Online.

Kata Wany, badannya semakin susut kerana sering mengamalkan pemakanan kurang berkhasiat sejak kebelakangan ini.

Dalam pada itu, kata Wany atau Nurshazwany Hasrita Abdullah, biarpun seringkali disoal tentang cinta, perkara itu tidak pernah dijadikan satu bentuk tekanan untuk dia terus memberi fokus pada kerjaya nyanyiannya hari ini.

"Orang berhak bertanya dan buat masa sekarang apa yang boleh saya jawab, saya masih solo. Klise kan? Tetapi itulah hakikatnya. 

"Kesibukan yang membataskan saya untuk memikirkan semua perkara itu buat waktu sekarang," ujarnya tersenyum.

Di satu sisi, Wany ketika di soal mengenai fizikalnya yang semakin susut sejak akhir-akhir mengakui ada beberapa faktor membuatkan dirinya dalam keadaan sebegitu.

"Itulah, emak saya pun tegur tapi apa yang saya perasan selain berpuasa, kesibukan memenuhi jadual kerja menjadikan rutin makan saya jadi tidak menentu.

"Kadang-kadang pemakanan saya juga tiada khasiat kerana sering ke drive thru (pandu lalu) restoran makanan segera disebabkan sering berkejar ke tempat show dan penggambaran," katanya.

Pun begitu ujar Wany, selepas berpuasa dia akan pastikan berat badannya kembali ideal seperti dulu.

Wany Hasrita

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Ada Hantu Belakang Wany Hasrita

Klik

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Ketuhar Panasonic Big Cubie memang power! Memasak kini lebih mudah, hidangan lebih sihat dan lazat

ANDA mahu memasak hidangan dalam waktu singkat? Panasonic Big Cubie boleh membantu.

default image

Merangsang Korporat Malaysia, PNB rangka strategi bersama pemimpin korporat kukuhkan ekonomi negara

SEJAJAR usaha Malaysia untuk menjadi kuasa ekonomi, adalah tepat pada masanya bagi sektor korporat negara meninjau ke arah langkah-langkah perubahan.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

Artikel Lain