Makanan Kenduri Kahwin Tak Cukup, Yana Samsudin Mohon Maaf - Hiburan | mStar

Makanan Kenduri Kahwin Tak Cukup, Yana Samsudin Mohon Maaf

Yana Samsudin dan Fadzil Zahari sah bergelar suami-isteri dengan sekali lafaz. Foto dari Instagram Yana Samsudin.
PETALING JAYA: Pelakon Yana Samsudin memohon maaf kepada peminat dan tetamu jemputannya yang tidak dapat menikmati makanan kerana kehabisan pada hari resepsi persandingannya pada 14 Februari lalu.

Yana atau nama sebenarnya, Norliana Samsudin, 31, berkata, jumlah tetamu yang hadir pada majlis tersebut di luar jangkaan dan terlalu ramai.

"Saya berterima kasih pada tetamu yang datang sama ada diundang atau pun tidak, namun saya meminta maaf andai ada kekurangan yang berlaku pada majlis tersebut.

"Tetamu yang datang memang lebih daripada jangkaan kami iaitu dekat 10,000 orang. Kad jemputan diedar dalam 700 keping dan kami jangka hanya tiga kali ganda sahaja untuk makanan. Itu pun pada saat-saat akhir saya tambah untuk 2,000 orang dan ibu saya tambah lagi untuk 2,000 orang.

"Saya dapat tahu makanan tersebut habis pada pukul 8 malam sebelum kami bersanding lagi," ujarnya ketika dihubungi mStar Online pada Rabu.

mStar Default Image
Beginilah keadaan pengantin yang terpaksa berasak-asak kerana tetamu yang datang menyaksikan persandingan mereka terlalu ramai. Foto dari Instagram Yana Samsudin.

Yana berkata demikian ketika diminta mengulas apabila ada yang tetamu yang datang ke majlis resepsi persandingannya tidak dapat menikmati makanan apabila juadah yang dihidangkan habis.

Majlis persandingannya diadakan di Dataran Gemilang, Yong Peng Johor.

Mengikut kad jemputan, jamuan makan bermula dari pukul 4.30 petang sehingga 10.30 malam manakala ketibaan pengantin pula pukul 8 malam.

Terdahulu sehari sebelum itu Yana dan pasangannya pelakon Fadzil Zahari, 32, selamat bernikah dengan sekali lafaz dalam satu majlis yang diadakan di rumah keluarga pengantin perempuan di Taman Kota Impian, Yong Peng.

Yana menerima mas kahwin sebanyak RM10,000, manakala wang hantaran sebanyak RM50,000.

Walaupun sedih apabila ada pihak mempersoalkan mengenai makanan yang tidak mencukupi namun Yana gembira hajatnya untuk meraikan majlis persandingan bersama orang kampungnya tercapai. Foto dari Instagram Yana Samsudin.

Dalam pada itu Yana turut meminta maaf kepada pengunjung yang hadir kerana tidak dapat tempat duduk dan bersesak-sesak ketika menyaksikan persandingan itu.

Katanya, tempat duduk VVIP turut dirempuh oleh beberapa peminat yang bertindak di luar kawalan pihaknya.

"Kami menyediakan 30 orang petugas Rela untuk mengawal majlis tersebut tetapi ia tidak mencukupi dan ketika majlis persandingan bermula pada kira-kira pukul 8.30 malam, ada segelintir yang merempuh tempat duduk VVIP.

"Ketika itu memang keadaan sudah tidak dapat dikawal," ujarnya.

Bagaimanapun Yana berkata, dia bersyukur dengan kehadiran pengunjung dan peminat yang meraikan hari bahagia tersebut.

mStar Default Image
Yana kini bahagia bersama suaminya Fadzil Zahari. Foto dari Instagram Yana Samsudin.

Malah katanya, tujuan dia mengadakan majlis itu adalah untuk bersedekah dan meraikan bersama peminat-peminat dan penduduk di kampung halamannya itu.

Dalam pada itu, Yana berkata dia kesal dengan komen negatif segelintir masyarakat terhadap wang hantarannya yang berjumlah RM50,000.

Kata Yana, duit tersebut digunakan untuk jamuan makan ketika majlis persandingan itu.

"Saya sedih ada yang mempersoalkan tentang duit hantaran saya banyak, walhal majlis jamuan itu dibuat menggunakan duit tersebut.

"Itu juga tujuan saya sebenarnya untuk berkongsi kegembiraan bersama orang ramai dan peminat," jelasnya.
Yana Samsudin , Fadzil Zahari

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain