Penjenamaan Semula Karyawan Untuk Bela Nasib Artis

Freddie Fernandez
Freddie Fernandez
Freddie Fernandez

KUALA LUMPUR: Persatuan Karyawan Malaysia (Karyawan) akan melakukan penjenamaan semula terhadap struktur dan aktiviti tahunan persatuan itu dalam masa terdekat.

Presidennya, Datuk Freddie Fernandez berkata, perancangan itu akan dilaksanakan supaya objektif dan hala tuju persatuan lebih jelas sejajar dengan matlamat Karyawan untuk membela nasib golongan artis.

"Mesyuarat bersama ahli pada hari ini (Khamis) diadakan untuk memaklumkan tentang perancangan kami bagi melaksanakan penjenamaan semula.

"Ia dilakukan bagi memastikan nasib semua artis yang berdaftar di bawah Karyawan akan terbela," katanya kepada mStar Online pada Mesyuarat Luar Biasa Karyawan di Hotel Adamson di sini, Khamis.

Seramai 150 ahli berdaftar hadir pada mesyuarat itu yang dipengerusikan oleh Freddie.

Dalam perkembangan sama, Freddie berkata, pihaknya akan menambah bilangan ahli dalam setiap biro yang diwujudkan seperti muzik, lakonan dan kebajikan bagi memantapkan persatuan itu.

Jelasnya, setiap biro juga diminta untuk mengadakan mesyuarat bulanan supaya perancangan yang diatur dapat dilaksanakan dengan baik.

"Pihak saya akan pastikan semua biro bergerak aktif dan tidak hanya menunggu sahaja masalah. Sebab itu mesyuarat secara kerap setiap biro perlu diadakan bagi memastikan perancangan yang dibuat berjalan lancar," ujarnya.

Selain itu kata Freddie, Karyawan akan memantapkan takwim aktiviti tahunan untuk ahli dengan memperbanyakkan program-program menarik.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Artikel Lain