Shila Amzah Tidak Melatah Dihentam Peminat - Hiburan | mStar

Shila Amzah Tidak Melatah Dihentam Peminat

Shila lebih selesa mendiamkan diri apabila dihentam oleh pengikutnya di laman sosial.
Shila lebih selesa mendiamkan diri apabila dihentam oleh pengikutnya di laman sosial.

PETALING JAYA: Penyanyi Shila Amzah mengakui lebih selesa mendiamkan diri apabila dihentam oleh para pengikut di laman sosial seperti Instagram atau Twitter yang tidak berpuas hati tentang imej dan caranya bergambar.

Shila, 23, berkata, dia tidak mahu memperbesar-besarkan isu tersebut dengan bertikam lidah dengan mereka yang mengkritiknya kerana beranggapan perkara itu sia-sia.

"Saya juga seorang manusia biasa yang masih jauh perjalanan hidup dan akan melakukan kesalahan. Apabila orang mengkritik saya tidak boleh cepat melatah dan mendiamkan diri adalah lebih baik dan dapat mengelakkan perkara yang lebih buruk.

"Bagaimanapun jika komen yang membina dan boleh merubah ke arah yang lebih baik saya terima dengan hati terbuka," jelasnya kepada mStar Online.

Sebelum ini, Shila sering menjadi sasaran para pengikutnya tentang cara dia berpakaian yang dikatakan mengikut susuk tubuhnya dan tidak sesuai sebagai seorang yang mengenakan tudung.

Mengulas lanjut mengenai caranya berpakaian, Shila berkata, dia hanya menjadi dirinya sendiri dan mengenakan pakaian yang selesa namun masih menutup auratnya sebagai seorang muslimah.

Malah kata Shila, dia juga melakukan beberapa perubahan dari segi pemilihan pakaian dan mengakui imejnya sebelum ini kelihatan seperti wanita berusia.

"Saya masih muda dan rasanya tidak salah memakai pakaian yang sesuai dengan usia saya yang baru sahaja 23 tahun. Bila saya tengok balik imej saya sebelum pakai tudung seperti orang tua," jelasnya.

Sementara itu, Shila yang bakal melancarkan album berbahasa Malaysia pada penghujung bulan ini berkata, selapas ini dia bakal sibuk dengan pelbagai aktiviti di Shanghai, China.

Jelasnya, besar kemungkinan dia akan menetap di sana buat satu jangka masa lama dan akan jarang kembali ke tanah air.

"Sebenarnya pihak pengurusan di sana sudah merangka pelbagai program untuk saya dan semakin susah untuk balik ke Malaysia. Bagaimanapun nasib baik saya dilepaskan untuk pelancaran album pada penghujung bulan ini," jelasnya.

Artikel Sebelum

Kemeriahan MTV World Stage 2013 Dalam Hujan

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain