'Lemak Kampung Santan' Kini Di Tonton - Hiburan | mStar

'Lemak Kampung Santan' Kini Di Tonton

PETALING JAYA: Buat penggemar filem yang terlepas menyaksikan Lemak Kampung Santan di layar perak, filem itu ditayangkan secara ekslusif menerusi portal video Tonton (www.tonton.com.my).

Filem yang akan ditayangkan bermula Isnin, 9 September 2013 pukul 12 tengah hari itu hanya dikenakan bayaran sebanyak RM8 dan ia boleh ditonton pad bila-bila masa sahaja saluran Tonton Premium.

Menampilkan pelakon Khir Rahman, Natasha Hudson, Harun Salim Bachik, Awie, Adlin Aman Ramli, Afdlin Shauki dan Ashraff Fahmy, filem arahan Hans Isaac itu mengisahkan suka-duka percintaan antara lelaki kaya dengan seorang gadis kampung.

Ridzuan (Hans Isaac) yang merupakan ketua projek pembinaan bakal membangunkan sebuah resort bertaraf antarabangsa di Kampung Santan dan memaksa semua penduduk kampung itu untuk berpindah.

Bagaimanapun Ridzuan telah jatuh cinta dengan seorang gadis kampung tersebut bernama Tiqa (Neelofa) dimana pertemuan pertama mereka berlaku secara tidak sengaja ketika Ridzuan sedang menuju ke Kampung Santan untuk perbincangan projeknya itu.

Namun, sepanjang perkenalan mereka Ridzuan cuba menyembunyikan kenyataan perit ini demi menjaga hati Tiqa serta penduduk lain disebabkan perasaan cinta yang mulai mekar di dalam dirinya terhadap Tiqa.

Dalam masa yang sama, Tiqa tidak mengetahui akan kewujudan Sofia (Natasha Hudson), kekasih Ridzuan yang turut terlibat dalam projek pembangunan Kampung Santan.

Filem yang menjalani penggambaran pada tahun 2011 ini turut mengguna-pakai teknik CG (Computer Generated).

Bagi yang terlepas menyaksikan Lemak Kampung Santan, daftar akaun secara percuma menggunakan komputer, telefon pintar atau tablet (peranti Android & iOS) untuk akses ke Tonton

Aplikasi TV Tonton juga turut terdapat di Samsung SMART TV dan ikuti Tonton menerusi Facebook, Twitter & Instagram (@tontonMY) untuk berita dan perkembangan terkini.

Artikel Sebelum

Kristen Stewart Intim Dengan Zac Efron

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Boo anjing paling comel di dunia mati