Nabil Ahmad Hidup Selesa Apabila Kurang Popular - Hiburan | mStar

Nabil Ahmad Hidup Selesa Apabila Kurang Popular

Nabil Ahmad
Nabil Ahmad

KUALA LUMPUR: Pelawak Nabil Ahmad mengakui berasa lebih selesa menjalani kehidupan secara sederhana berbanding berada dalam suasana popular seperti yang penah dialaminya selepas menjuarai program Raja Lawak pada 2008.

Nabil atau nama sebenarnya Ahmad Nabil Ahmad, 29, berkata, dia menikmati kehidupannya kini dengan damai dan mempunyai masa yang cukup bersama keluarga.

"Saya akui sekarang sudah tidak sepopular dahulu tetapi hidup saya lebih baik dan mempunyai masa untuk isteri, anak dan keluarga saya.

"Biarpun tawaran yang datang tidak sehebat ketika popular dahulu tapi saya bersyukur rezeki masih tidak putus," katanya kepada mStar Online.

Sementara itu, bercerita pengalaman ketika berada di kemuncak kerjayanya, Nabil berkata dia pernah beberapa kali ditipu oleh pelbagai pihak.

"Susah kalau popular sangat, ramai yang cuba ambil kesempatan dan sentiasa fikir kita banyak duit.

"Saya pernah ditipu ketika ingin ubahsuai rumah ibu di kampung, kontraktor Melayu meletakkan harga yang tidak masuk akal walaupun dia kata peminat saya," katanya.

Dalam pada itu, Nabil berkata dia kini sedang berjinak-jinak dalam bidang pengurusan majlis dan menubuhkan syarikat Nabil Ahmad Enterprise.

"Saya buat macam-macam sekarang bukan hanya berlakon sahaja tapi lebih kepada menguruskan majlis dan artis-artis.

"Sudah setahun syarikat tersebut beroperasi dan Alhamdulillah dapat juga membantu artis-artis veteran yang dilupakan segelintir pihak," katanya.

Jelasnya, penubuhan syarikat tersebut adalah untuk jangka panjang kerjayanya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Rumah Jennifer Lopez Diceroboh

Artikel Berkaitan

Artikel Lain