Kereta Proton Perdana Pengacara RTM Iesya Toh Kena Curi - Hiburan | mStar

Kereta Proton Perdana Pengacara RTM Iesya Toh Kena Curi

Iesya berharap orang ramai yang terlihat kelibat kereta Proton Perdana berwarna Hitam bernombor pendaftaran WRH 1973 segera melaporkannya kepada pihak polis.
Iesya berharap orang ramai yang terlihat kelibat kereta Proton Perdana berwarna Hitam bernombor pendaftaran WRH 1973 segera melaporkannya kepada pihak polis.

PETALING JAYA: Pengacara Selamat Pagi Malaysia (SPM), Iesya Toh mengalami nasib malang apabila kereta jenis Proton Perdana berwarna hitam miliknya hilang dipercayai dicuri di kawasan rumahnya di Kelana Jaya di sini pagi Sabtu.

Iesya atau nama sebenarnya Nor Iesyatirradiah Sunny Toh, 29, berkata, dia hanya menyedari kehilangan kereta yang berpendaftaran WRH 1937 sekitar pukul 7 pagi Sabtu apabila dimaklumkan oleh bapanya.

Menurutnya dia terkejut apabila mendapati kereta tersebut sudah tiada di tempat yang biasa diletakkannya.

"Sebelum menyedari kereta saya hilang saya bangun pada pukul 6 pagi untuk solat Subuh dan selepas itu saya kembali tidur kerana kepenatan baru selesai penggambaran di Kuantan sebelum ini.

"Namun tidak sampai 10 minit saya terlelap saya tersedar ada bunyi bising diluar dan saya bangun untuk melihat dan mendapati sebuah van putih baru melintasi kawasan rumah saya.

"Bagaimanapun ketika itu saya perasan kereta saya masih ada dihadapan rumah dan tidak mengesyaki apa-apa," katanya.

Tambah Iesya, dia bernasib baik kerana tidak meninggalkan apa-apa barang berharga di dalam keretanya cuma hanya meletakkan baju dan kasut untuk kegunaan penggambaran.

Dalam pada itu, Iesya menganggap perkara tersebut menjadi pengajaran kepadanya agar lebih berhati-hati dan berharap kepada sesiapa yang melihat kereta berkenaan supaya melaporkannya kepada pihak polis.

"Saya sekarang masih lagi tertekan kerana kereta tersebut merupakan kereta kesayangan saya dan berharap ia dapat ditemui semula," katanya sedih.

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel