Syafie Naswip Mahu Beri Masa Untuk Bersosial

Syafie yang meraih pelakon Pembantu lelaki terbaik menerusi filem Songlap pada Festival Filem Malaysia ke-25 (FFM25).
Syafie yang meraih pelakon Pembantu lelaki terbaik menerusi filem Songlap pada Festival Filem Malaysia ke-25 (FFM25).
Syafie yang meraih pelakon Pembantu lelaki terbaik menerusi filem Songlap pada Festival Filem Malaysia ke-25 (FFM25).

PUTRAJAYA: Pelakon Syafie Naswip mengakui dia kini sudah mula memberi ruang kepada dirinya untuk merasai kehidupan seperti remaja lain bersosial dengan teman-temannya.

Syafie, 21, berkata, sebelum ini, dia sering memberi fokus kepada pelajarannya di sekolah serta karier lakonan sehingga terpaksa membiarkan zaman kehidupan remajanya hilang begitu sahaja, malah ditinggalkan rakan-rakan kerana kesibukannya itu.

"Dulu susah, saya terpaksa fokus pada pelajaran di sekolah dan kerja-kerja lakonan sehinggakan nak meluangkan masa bersama rakan-rakan pun tak sempat.

"Sekarang ini, sudah tiba masanya saya beri ruang pada diri untuk bersosial. Bukan sosial berbentuk negatif, tetapi positif. Saya mahu merasai zaman remaja saya seperti rakan-rakan lain," katanya.

Bagaimanapun tambah Syafie, dia kini sudah pandai menguruskan masanya agar dapat melakukan pelbagai aktiviti-aktiviti yang diminati.

Dalam pada itu, Syafie yang baru sahaja meraih pelakon Pembantu lelaki terbaik menerusi filem Songlap pada Festival Filem Malaysia ke-25 (FFM25) juga bakal melanjutkan pelajaran tidak lama lagi.

"Di usia muda sebegini banyak benda yang saya ingin lakukan termasuklah menyambung pengajian saya di bidang yang sesuai.

"Namun saya akan memberi fokus kepada karier lakonan sebelum belajar. Lagipun kerjaya saya sedang berkembang.

"Malah lakonan saya sudah mula mendapat kepercayaan pengarah-pengarah untuk mengambil saya berlakon dalam filem atau drama terbitan mereka," ujarnya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Artikel Lain