Linda Hashim & Beego Nikah Pertengahan Tahun Ini - Hiburan | mStar

Linda Hashim & Beego Nikah Pertengahan Tahun Ini

Beego dan Linda Hashim
Beego dan Linda Hashim

PETALING JAYA: Pelakon Linda Hashim mengesahkan akan menamatkan zaman bujangnya dengan Beego pada pertengahan tahun ini tetapi enggan mendedahkan tarikh sebenar majlis itu.

Linda atau nama sebenarnya Norhazlinda Hashim, 29, berkata, dia terpaksa berbuat demikian bagi menghormati permintaan keluarga kedua-dua belah pihak.

"Insya-Allah kami akan bernikah pada pertengahan tahun tetapi bukan Mac seperti didakwa sebelum ini. Tarikh sudah ada cuma kami tidak mahu dedahkannya dahulu.

"Persiapan sedang berjalan serba sedikit memandangkan kami berdua juga sibuk dengan komitmen lakonan masing-masing," katanya.

Pada laporan mStar Online bertarikh 19 November 2012, Linda mengesahkan sudah bertunang dengan Beego atau nama sebenarnya Md Aszerul Nizam Abdullah, 33, pada 3 November lalu.

Difahamkan, Linda dan Beego mula dikaitkan menjalin hubungan selepas mereka membintangi drama bersiri Seuntai Kasih pada Jun 2012.

Linda berkata, pada masa ini dia terpaksa bekerja keras bagi mengumpulkan wang sebelum majlis berlangsung.

"Saya memang sibuk sekarang di mana saya sedang terlibat dalam dua komitmen lakonan serentak. Kenalah cari duit lebih untuk majlis nanti.

"Mujurlah persiapan majlis diuruskan butik andaman milik kakak iaitu Erin & Erinas Wedding, jadi tidaklah kelam kabut sangat dibuatnya," katanya.

Linda memberitahu dia juga belum berkesempatan menghadiri kursus perkahwinan gara-gara tawaran lakonan yang silih-berganti.

"Jadual lakonan memang padat sampaikan hendak berehat pun susah kebelakangan ini. Bayangkan, kursus kahwin pun saya belum ambil lagi tetapi tidak apa sebab benda itu tidak rumit.

"Insya-Allah tidak lama lagi saya akan cari tarikh yang lapang dan boleh hadirinya pada hujung minggu," katanya yang sedang menjalani penggambaran telefilem Surat Untuk Dia.

Sementara itu menurut sumber, pasangan itu akan bernikah pada 8 Jun 2013 berkonsepkan persandingan dalam taman.

Majlis berkenaan dijadualkan bakal di adakan di Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) dengan kerjasama Persatuan Seniman Malaysia (Seniman).

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain