Khaty Ibrahim Bimbang Kisah Peribadi Beri Kesan Negatif - Hiburan | mStar

Khaty Ibrahim Bimbang Kisah Peribadi Beri Kesan Negatif

Datuk Khadijah Ibrahim ingin membantu golongan ibu tunggal dengan memberikan kata-kata semangat untuk terus cekal hidup.
Datuk Khadijah Ibrahim ingin membantu golongan ibu tunggal dengan memberikan kata-kata semangat untuk terus cekal hidup.

PETALING JAYA: Penyanyi tersohor Datuk Khadijah Ibrahim menyifatkan kisah peribadi seseorang artis yang cuba dikongsi kepada umum boleh menjadi negatif sekiranya disalah tafsir.

Khadijah, 53, atau lebih selesa dengan panggilan Khaty berkata, kerana itu dia enggan berkongsi hal-hal peribadinya kepada umum walaupun soalan tentang dirinya sering diajukan oleh pihak media.

"Bagi saya, kisah keluarga merupakan hal yang terlalu peribadi. Ada sebab kenapa saya enggan berkongsi kisah kehidupan saya dan keluarga kerana ia akan menimbulkan perasaan lain kepada pembaca di mana mereka akan melihatnya daripada sudut positif atau negatif.

"Dan buat apa saya mahu peminat mendapat kisah negatif menerusi kenyataan saya? Bukankah lebih baik mereka diberikan input positif dengan bacaan artikel berkaitan kerjaya penyanyi kegemaran mereka?

"Pada masa sama juga, artikel positif itu memberikan suntikan perasaan gembira kepada diri mereka," katanya kepada mStar Online.

Tambah Khaty, dia juga berharap agar orang ramai tidak lagi mempersoalkan tentang statusnya sama ada sudah berkahwin semula atau masih kekal solo.

Sementara itu, beritahu penyanyi yang popular dengan lagu Ku Pendam Sebuah Duka itu, dia juga ingin membantu masyarakat terutamanya bagi golongan ibu tunggal melalui nasihat menerusi artikel-artikel yang dipaparkan media.

"Setakat ini sudah beberapa wanita yang bergelar ibu tunggal meminta nasihat berbentuk motivasi untuk menaikkan semangat mereka menempuh hidup lebih-lebih lagi yang terpaksa menyara anak-anak seorang diri.

"Setiap kali memberikan kata-kata nasihat, saya akan kaitkan dengan situasi diri saya yang mempunyai masalah yang lebih kurang sama iaitu seorang ibu tunggal yang membesarkan tiga orang anak," ujarnya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Putrajaya... tak kenal maka tak cinta

PUTRAJAYA dibina atas sebuah impian. Dan berdasarkan beberapa pertimbangan, ia merupakan lokasi impian untuk didiami.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

Merangsang Korporat Malaysia, PNB rangka strategi bersama pemimpin korporat kukuhkan ekonomi negara

SEJAJAR usaha Malaysia untuk menjadi kuasa ekonomi, adalah tepat pada masanya bagi sektor korporat negara meninjau ke arah langkah-langkah perubahan.

Artikel Lain