Jason Mraz Tampil Positif Dalam 'Love Is Four Letter Words' - Hiburan | mStar

Jason Mraz Tampil Positif Dalam 'Love Is Four Letter Words'

ARTIS: Jason Mraz

ALBUM: Love Is Four Letter Words

EDARAN: Warner Music

ALBUM kelima penyanyi dan penulis lagu, Jason Mraz mungkin akan memberi satu kepuasan buat peminat-peminatnya, apatah lagi judulnya sahaja Love Is Four Little Word sudah mampu mencuit hati sesiapa sahaja.

Tampil dengan 12 buah lagu, antaranya ialah The Freedom Song, Living in the Moment, The Woman I Love, I Won't Give Up, 5/6, Everything Is Sound, 93 Million Miles, Frank D. Fixer, Who's Thinking About You Now?, In Your Hands, Be Honest, The World as I See It dan I'm Coming Over.

Jason turut menghadiahkan enam buah trek bonus yang menampilkan versi yang berlainan bagi lagu I Wont Give Up, You Fckn Did It, I Never Knew You dan The World As I See It termasuklah sebuah klip video.

Kali ini, sedikit pendekatan yang berbeza cuba disampaikan Jason walaupun konsep muzik 'alternative rock' dan 'blue-eyed soul' masih dikekalkan.

Kreativiti Jason yang ditonjolkan pada lagu-lagunya tampak lebih matang dan ternyata empat tahun menunggu kemunculan penyanyi ini benar-benar berbaloi.

Trek pertama, The Freedom Song memberi gambaran keseluruhan album ini dimana ia dicipta bagi menekankan nilai-nilai positif dalam percintaan.

Menghayati bait-bait liriknya, penyanyi berusia 34 tahun ini menggambarkan cinta daripada pelbagai sudut pandangan, di mana ia tidak ditujukan kepada kekasih semata-mata. Lagu-lagu yang dihasilkan itu khas buat sesiapa sahaja.

Melihat pada kulit albumnya pula, ia menunjukkan personaliti Jason yang sahtai dalam karyanya dan inspirasi kulit album ini diinspirasikan daripada sebuah gambar lukisan bangunan lingkaran, segitiga, kotak, dan trapesium yang membentuk kata Love.

Sebagai kenangan buat peminat-peminatnya, sekeping kertas merah yang tertera ‘Understanding Love Is One of The Hardest Things In The World’ juga diselitkan.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain