Haiza Mengaku Guna Populariti Zain Saidin - Hiburan | mStar

Haiza Mengaku Guna Populariti Zain Saidin

Haiza mengakui populariti Zain merupakan strategi untuk melonjakkan lagu terbarunya.
Haiza mengakui populariti Zain merupakan strategi untuk melonjakkan lagu terbarunya.

PETALING JAYA: Penyanyi, Haiza mengakui mengambil kesempatan terhadap populariti Zain Saidin untuk melonjakkan semula namanya apabila menawarkan pelakon lelaki tersebut membintangi klip video lagu terbarunya berjudul Semalam.

Haiza berkata, kemunculan pelakon Kiah Pekasam yang hangat dikaitkan dengan aktres Rozita Che Wan itu salah satu strategi pemasaran untuk menarik perhatian penonton menyaksikan klip video lakonan mereka sekali gus dapat memperkenalkan single terbarunya kepada peminat.

"Jika ingin mengatakan saya menggunakan Zain atas sifat peribadi semata-mata ingin melonjakkan kembali nama saya di mata peminat, ia adalah tidak benar.

"Tetapi jika bercakap dari aspek strategi pemasaran ia memang tidak dinafikan kerana perkara itu akan memberikan faedah kepada kami berdua dari segi publisiti," ujarnya kepada mStar Online ketika dihubungi di sini pada Selasa.

Haiza berkata, kolaborasinya dengan Zain bermula apabila dia mengenali pelakon itu dalam sebuah pertandingan boling dan daripada situ mereka berbincang untuk bekerjasama dalam klip video Semalam.

Ujarnya, Zain seorang yang peramah dan begitu komited dalam melunaskan tanggungjawab diberikan tanpa memberi sebarang masalah.

"Mula-mula saya segan juga untuk bekerjasama dengan dia tetapi sifatnya yang ramah dan komited dalam kerja telah membuatkan saya selesa semasa di set penggambaran.

"Dia adalah antara pelakon generasi muda yang berpotensi untuk terus kekal lama dalam industri seni walaupun sedang melalui pelbagai kontroversi terutamanya membabitkan cinta," ujarnya.

Dalam pada itu, Haiza berkata, kesuraman stesen radio yang enggan memutarkan lagunya juga menjadi pendorong untuk dia menggunakan pelakon popular tersebut menjadi model klip video berkenaan.

"Sebaik mana pun lagu yang dihasilkan jika tidak mendapat perhatian dan kerjasama daripada stesen radio tiada guna juga. Sebagai seorang penyanyi yang telah 17 berkecimpung dalam dunia hiburan, saya perlu cepat dalam memikirkan idea-idea baru dan bergerak sendiri untuk tampil dengan perkara segar bagi menarik minat pendengar," ujarnya.

Haiza menambah, klip video itu akan dilancarkan sepenuhnya bersama-sama single nyanyiannya pada 28 Januari ini sempena Malam Gemerlapan Haiza di Hotel Prime City, Kluang Johor.

Katanya, selain lagu Semalam ciptaan Nawfas dan lirik Mawar Putih itu, album terbaru Haiza akan turut memuatkan lagu Marilah Padaku ciptaan Audi Mok dan Omar K.

"Ia akan dijual dengan harga istimewa iaitu RM15 dan pembeli yang mendapatkan album itu pada majlis itu nanti turut menerima kalendar sebagai hadiah," ujarnya.

Sementara itu pemilik Tanah Beris Filem Production, Shuhaimi Lua Abdullah yang juga pengarah klip video tersebut berkata, Semalam mengisahkan seorang wanita yang berangan-angan untuk memiliki seorang lelaki kacak dalam tetapi tidak kesampaian.

Ujarnya, kedua-dua artis tersebut dapat melakonkan adegan yang diberikan dengan baik kerana keserasian mereka selain keupayaan Zain untuk menjadi pelakon serba boleh.

“Zain tidak banyak kerenah. Untuk adegan menari, dia tidak mengambil masa yang lama mempelajarinya. Dengan beberapa kali tunjuk ajar, dia sudah dapat menguasai lakonan yang saya inginkan,” jelasnya.

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Artikel Lain