Jadi Duta 'Avon', Neelofa Terima Tawaran Berbaloi - Hiburan | mStar

Jadi Duta 'Avon', Neelofa Terima Tawaran Berbaloi

Neelofa
Neelofa

PETALING JAYA: Pelakon jelita dan berbakat besar, Noor Neelofa Mohd Noor atau Neelofa, mengakui telah menerima tawaran yang agak berbaloi untuk menjadi duta produk barangan kosmetik dan perhiasan wanita Avon dengan mengikat kontrak selama setahun.

Neelofa, 23, yang enggan mendedahkan jumlah kontraknya itu berkata, dia bersyukur kerana diberi kepercayaan untuk mempromosikan produk tersebut dan gembira kerana meletakkan namanya sebaris dengan selebriti ternama lain yang pernah menjadi duta Avon sebelum ini seperti Wardina, Rozita Che Wan dan Fazura.

"Alhamdulillah, saya telah menandatangani kontrak pada bulan Disember lalu dan ia akan dilancarkan pada 18 Januari ini.

"Mereka juga menawarkan harga yang boleh dikira berbaloi, mengikut kesesuaian pencapaian saya sepanjang setahun bergelar selebriti. Ada juga saya tanya kenapa saya yang dipilih? Kata pihak Avon, mereka mahu saya membawa jenama Avon dengan cara yang tersendiri di samping melihat daripada aspek wajah komersial," katanya yang dihubungi mStar Online, di sini, Ahad.

Tambah Neelofa, menerusi tanggungjawabnya sebagai duta barangan kosmetik Avon, pelakon itu ingin mengubah persepsi golongan remaja yang menganggap produk tersebut hanya digunakan untuk golongan dewasa sahaja.

"Saya enggan menjadi duta sesebuah produk tanpa sebarang hasil. Justeru, perkara pertama yang akan dilakukan ialah, menarik minat pembeli di kalangan remaja seperti saya.

"Mereka selalu menganggap Avon hanya untuk wanita matang tetapi sebenarnya tidak. Ia amat sesuai dengan wajah muda mereka.

"Dalam pada itu, saya juga mahu menggalakkan remaja mengenakan solekan setiap kali keluar rumah agar wajah mereka tidak kelihatan comot. Solekan nipis seperti mengenakan maskara dan pemerah pipi pun sudah memadai," ujarnya.

Pelakon ini juga menegaskan bahawa golongan muda tidak perlu memakai solekan yang tebal seperti yang dilihatnya pada masa kini kerana bimbang wajah mereka akan terjejas.

Sementara itu, Neelofa bersyukur, tahun 2012 bakal menemukan para penonton dengan hasil kerja lakonannya menerusi filem "Azura 2012"; "Lemak Kampung Santan"; "Taiko" dan "SAM".

Malah, kemunculan pertama Neelofa sebagai pengacara Nona yang disiarkan di TV3 pada Ahad menggembirakannya selepas menerima renspons positif daripada peminat-peminat program wanita tersebut.

"Saya gembira sangat apabila sebanyak 80 peratus orang memberikan respons yang baik. Diakui, banyak penambahbaikan yang perlu saya lakukan terutamanya tentang cara percakapan saya yang dikatakan agak laju.

"Kini, saya perlu menunggu reaksi peminat bagi filem "Azura 2012" pula. InsyaAllah, mereka akan menerima lakonan saya itu dengan baik," katanya yang bakal memulakan penggambaran drama arahan Erma Fatima, Dejavu Di Kinabalu tidak lama lagi.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain