Linda Onn Terharu Ziarah Peminat 76 Tahun - Hiburan | mStar

Linda Onn Terharu Ziarah Peminat 76 Tahun

Linda bergambar kenangan dengan Mak Wan. Foto THE STAR Oleh YAP CHEE HONG.
Linda bergambar kenangan dengan Mak Wan. Foto THE STAR Oleh YAP CHEE HONG.

KUALA LUMPUR: Penyampai radio Suria FM, Linda Onn memberitahu teruja dapat bertemu dengan peminat setianya, Wan Serimah Wan Jusoh, 76, di kediaman wanita itu, di Taman Sri Keramat di sini pada Selasa.

Linda berkata, dia teruja kerana ia adalah kali pertama dia melawat ke rumah peminat selain menyifatkan kunjungan tersebut begitu istimewa.

"Ini adalah kali pertama saya datang sendiri ke rumah peminat dan saya terharu kerana melihat reaksi Mak Wan yang begitu gembira dengan kehadiran saya.

"Saya benar-benar rasa dihargai dan bersyukur kerana telah dipertemukan dengan Mak Wan," ujarnya ketika ditemui selepas hadir ke rumah peminatnya itu.

Pada pertemuan itu, Linda sempat menghadiahkan set barangan solat seperti telekung, sejadah dan tasbih untuk peminat setianya itu selain menyuapkan nasi ayam yang dibawa darirestorannya, My Mom's Chicken Rice.

Linda juga sempat meluangkan masa berbual-bual mengenai keadaan Mak Wan yang baru sahaja selesai menjalani pembedahan pada bahagian mata selain melihat koleksi gambar dan poster miliknya yang diletakkan di dalam almari bilik wanita itu.

Dalam pada itu, Linda berkata dia mendapat tahu minat Mak Wan terhadapnya daripada salah seorang staf di Suria FM sehinggalah terbuka hatinya untuk datang menziarahi.

"Apabila staf di Suria memberitahu bahawa Mak Wan mempunyai pelbagai poster saya serta sebuah buku penuh dengan gambar-gambar saya sejak dari tahun 1998, ia telah membuatkan hati saya tersentuh.

"Sejujurnya kedatangan saya hari ini adalah kerana teruja untuk bertemu dengannya selain ingin melihat sendiri koleksi gambar-gambar saya dalam simpanannya," ujarnya.

Sementara itu, Mak Wan ketika ditemui memberitahu, dia teruja dapat berjumpa dengan Linda setelah sekian lama memasang hasrat untuk menemuinya.

"Hari-hari Mak Wan berdoa kepada Allah SWT supaya dapat bertemu dengan Linda dan akhirnya doa itu termakbul. Saya rasa sungguh gembira," ujarnya.

Ditanya mengenai mengapa meminati Linda, Mak Wan berkata, dia menyukai Linda kerana kebijaksanaannya mengendalikan sesebuah program radio dan suaranya yang sedap didengar.

Tambahnya, dia tidak pernah melepaskan peluang untuk mendengar celoteh Linda setiap kali bersiaran radio terutamanya pada segmen Suria Drive pada pukul 4 petang hingga 8 malam.

"Dapat dengar sekejap pun jadilah kerana Linda dapat buat Mak Wan tersenyum," ujarnya.

Dalam perkembangan lain, Linda berkata, dia mungkin akan menjadikan aktiviti pergi ke rumah peminat sebagai salah satu agendanya pada masa depan kerana seronok dapat melayan peminat secara lebih dekat.

Artikel Sebelum

Lady Gaga Disaman RM1.2 Juta

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain