Nadia Nissa Ingin Lebih Serius Sebagai Pelakon - Hiburan | mStar

Nadia Nissa Ingin Lebih Serius Sebagai Pelakon

Nadia Nissa terkejut dicalonkan sekali lagi dalam Festival Filem Malaysia (FFM24) bagi kategori Pelakon Wanita Harapan Terbaik. - Foto THE STAR Oleh NORAFIFI EHSAN.
Nadia Nissa terkejut dicalonkan sekali lagi dalam Festival Filem Malaysia (FFM24) bagi kategori Pelakon Wanita Harapan Terbaik. - Foto THE STAR Oleh NORAFIFI EHSAN.

KUALA LUMPUR: Pelakon berbakat besar, Nadia Nissa memberitahu ingin serius dalam mengembangkan kerjaya lakonannya selepas selepas dicalonkan kali kedua dalam Festival Filem Malaysia (FFM24) dalam kategori Pelakon Wanita Harapan Terbaik.

Nadia yang baru sahaja memenangi anugerah Pelakon Pembantu Filem Terbaik di Anugerah Skrin 2011 (ASK2011) menerusi lakonan mantapnya dalam filem Cun berkata, dia lebih yakin untuk terus berlakon dengan mencuba pelbagai watak baru yang sebelum ini dilakukan sekadar mengisi masa lapang.

"Saya langsung tidak menyangka akan menerima penghargaan sebegini kerana mempunyai kerjaya tetap dan hanya melakukan aktiviti berlakon sebagai suka-suka.

"Tetapi penghargaan ini telah membuka mata saya untuk lebih serius dalam mengembangkan bakat lakonan ke tahap yang lebih baik," ujarnya yang ditemui pada majlis sidang media FFM24 di sini, Isnin.

Dalam pada itu, Nisa memberitahu, dia tidak kecewa apabila tidak dicalonkan dalam kategori Pelakon Pembantu Wanita Terbaik FFM24 dan menganggap pelakon, Faezah Elai layak menerima pencalonan itu berbanding dirinya.

"ASK dan FFM adalah dua anugerah berbeza dan saya berpuas hati dengan pencalonan yang diterima malah terkejut dengan berita tersebut.

"Faezah Elai pula mempunyai kelebihan tersendiri yang melayakkan dia dicalonkan dalam kategori itu dan saya gembira untuknya," ujarnya.

Selain Faezah dan Nadia, filem arahan Osman Ali itu menerima enam lagi pencalonan di FFM24 termasuk Pengarah Terbaik dan Pelakon Wanita Terbaik.

Malam kemuncak FFM24 akan berlangsung pada 20 November ini di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) bakal menampilkan persembahan lagu-lagu tema daripada filem dipertandingkan.

FFM24 dan akan disiarkan secara langsung di Astro Prima (saluran 105).

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain