Othman Hafsham Tak Serik Kegagalan 'KKC' - Hiburan | mStar

Othman Hafsham Tak Serik Kegagalan 'KKC'

Othman Hafsham
Othman Hafsham

PETALING JAYA: Pengarah filem Karipap Karipap Cinta (KKC), Othman Hafsham kecewa filemnya itu gagal mendapat kutipan tiket yang memberangsangkan selain menyifatkannya sebagai kerugian besar.

Kata Othman, filem yang telah mula ditayangkan pada 31 Ogos lalu itu tidak mencapai sasaran tetapi enggan mengulas punca-punca ia gagal menarik perhatian umum untuk menontonnya.

"Orang kata, tidak elok jika kita memberikan alasan atas sebab kegagalan kita. Saya enggan mengulas panjang.

"Mungkin filem ini dibintangi oleh pelakon-pelakon baru atau golongan muda sekarang tidak kenal Othman Hafsham, saya tidak tahu," katanya yang enggan mengulas mengenai jumlah kutipan tiket filem berkenaan kepada mStar Online yang dihubungi, di sini, Jumaat.

Selain itu, tambah Othman, KKC tidak mempunyai respons daripada penonton mungkin kerana filem itu turut bersaing dengan filem arahan Ahmad Idham, Hantu Bonceng, yang memulakan tayangannya pada tarikh yang sama.

Bagaimanapun, hal ini tidak membantutkan keinginannya untuk berkarya menghasilkan filem seterusnya pada masa akan datang.

"Saya tak mungkin serik. Malah gembira kerana ramai yang masih lagi menyokong dan ada yang memberi kata-kata semangat untuk saya teruskan berkarya.

"Cuma saya kasihan dengan pihak penerbit, Cinematic Sdn Bhd yang telah melaburkan RM1.8 juta untuk filem ini, tetapi tidak mempunyai keuntungan apa-apa pun.

"Lebih menyedihkan KKC hanya ditayangkan sehari sekali sahaja, itu pun pada pukul 11 pagi. Siapa nak tengok?," soalnya.

Dalam pada itu, Othman risau jika tiada lagi pihak pelabur yang ingin menerbitkan filemnya lagi di masa akan datang kerana kegagalan KKC.

KKC dibintangi oleh Gambit Saifullah, Melia Aimellia, Eman manan. Rosnah Johari dan Chef Wan juga merupakan filem yang adaptasi dari sebuah novel karya Nazri M. Annuar.

Artikel Sebelum

Leonardo Dicaprio Disangka Perompak

Artikel Berikut

Pencuri Pecah Masuk Rumah Keluarga Kamal Adli

Artikel Berkaitan

default image

Drama 'Soffiya': LPFM Tapis Adegan Tikam

default image

Amber Chia Kongsi Rahsia Kecantikan di TV2

Lebih Artikel

Zidane, Lampard calon utama ganti Sarri