Konsert '3 Gegaran' Gabung Kumpulan Rock 'Otai' - Hiburan | mStar

Konsert '3 Gegaran' Gabung Kumpulan Rock 'Otai'

SHAH ALAM: Stesen televisyen TV3 akan menyiarkan program Hari Raya muzikal istimewa berjudul 3 Gegaran pada 4 September depan, pukul 5 petang.

Program yang menampilkan tiga kumpulan rock legenda seperti May, Lefthanded dan XPDC ini menyaksikan persembahan yang julung kalinya diadakan secara rakaman langsung untuk sempena sambutan Hari Raya.

Menurut penerbitnya, Khalijah Mohamed, TV3 terus mengekalkan tradisi dengan menyiarkan pelbagai rancangan untuk penonton setianya tanpa mengira lapisan masyarakat.

"Program ini akan mengubat kerinduan para peminat muzik tanah air terhadap zaman kegemilangan rock kapak dengan persembahan hebat daripada penyanyi-penyanyi lama yang akan membawakan lagu-lagu hit dan popular kumpulan masing-masing.

"Uniknya, kali ini pihak produksi dan pereka set program 3 Gegaran ini dengan menyediakan tiga buah pentas mini yang berasingan di dalam studio Sri Pentas 2 yang bersesuaian dengan corak persembahan yang ingin ditampilkan oleh May, Lefhanded dan XPDC," katanya.

Dalam pada itu, kumpulan XPDC menghangatkan suasana di studio dengan membawakan lagu Selendang Merdeka, diikuti kumpulan Lefthanded membawa lagu Debunga Wangi sebelum kumpulan May menutup segmen pertama menerusi lagu Hakikat Perjuangan.

Segmen kedua memberi peluang kepada para peminat mengimbau kembali kenangan silam dan sama-sama menghargai kisah suka dan duka ketiga-tiga kumpulan bukan sahaja menerusi lagu-lagu yang didendangkan dan diselang seli dengan klip dan footage ketiga-tiga kumpulan di waktu zaman kegemilangan lewat tahun 80an dan awal 90an dahulu.

Manakala penutup konsert menyaksikan ketiga-tiga kumpulan itu, bergabung beraksi menerusi lagu Smoke On The Water (Deep Purple).

Artikel Berikut

Mimie Haris Beraya Dengan Kereta Baru

Artikel Berkaitan

default image

Zizie Ezette Rindukan Dunia Lakonan

default image

Azad Terima Kritikan Dikatakan 'Over'

Klik

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Artikel Lain