Radhi (OAG) Mampu Solat Lima Waktu - Hiburan | mStar

Radhi (OAG) Mampu Solat Lima Waktu

Jadual waktu Radhi lebih teratur apabila berada di Rumah Pengasih. - Foto ONG SOON HIN
Jadual waktu Radhi lebih teratur apabila berada di Rumah Pengasih. - Foto ONG SOON HIN

PETALING JAYA: Penyanyi Radhi (OAG) yang sudah lima bulan berada di Rumah pengasih mengakui berjaya melakukan sembahyang lima waktu termasuklah berhenti menghisap rokok.

Radhi berkata, setiap kali mendengar azan berkumandang, dia terus akan melakukan solat secara berjemaah.

“Saya sudah tidak tinggal solat lagi dan setiap kali saya teringat tentang kisah silam, saya akan cepat menunaikan solat.

“Saya juga tidak menghisap rokok lagi. Ia juga sebagai persediaan untuk saya melakukan konsert ‘Radhi Back On Stage’ tidak lama lagi,” katanya.

Konsert tersebut akan diadakan di Downtown@Bukit Dukung, R&R Lebuhraya Cheras-Kajang pada 25 Jun ini, pukul 8.30 malam.

Paling menarik Radhi berkata dia seronok selepas berada di Pengasih kerana dia dapat kembali aktif bermain bola sepak kerana telah lama saya meninggalkan sukan itu.

Dalam masa yang sama dia turut berbangga apabila jadual waktunya lebih teratur, selalu mengerjakan solat dan tidur pada waktu yang awal.

“Saya rasa waktu tidur memberikan nikmat paling bermakna kepada saya kerana sebelum ini waktu tidur saya tidak menentu,” ceritanya.

Selain melalui kehidupan bermaknanya itu, dia yang masih kekal dengan kumpulan OAG, menubuhkan sebuah lagi kumpulan baru iaitu Outlet bersama-sama ahli-ahli Pengasih iaitu Hafizi Harun (dram) dan Muhammad Kamil Muhammad Muazam (gitaris).

“Seperti yang semua tahu, kumpulan OAG lebih kepada konsep remaja. Lagipun, saya bukannya remaja lagi.

“Untuk kumpulan baru ini, saya perlukan konsep yang berlainan dan lebih matang. Saya mungkin akan menghasilkan lagu alternatif yang lebih bercorak kerohanian seperti norma-norma hidup dan falsafah,” katanya.

Radhi berkata, sepanjang menghabiskan masa lima bulan di Pengasih, dia ada juga mencipta lagu dan membuat latihan nyanyian bersama-sama kawannya di situ setiap tiga kali seminggu.

Radhi kini hidup solo setelah bercerai dengan isterinya, Shazlin Sharif pada Jun 2010. Anak tunggal mereka Mohd Rifdhi Muslim, 6, tinggal bersama-sama Shazlin.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Ustazah sekolah dikhuatiri hilang