Jodie Foster Bela Nasib Mel Gibson - Hiburan | mStar

Jodie Foster Bela Nasib Mel Gibson

Jodie Foster
Jodie Foster

LOS ANGELES: Jodie Foster membela rakan karibnya, Mel Gibson termasuklah mengharapkan pelakon itu agar kembali ke layar perak selepas beberapa tahun hidup bagaikan terpinggir.

Dia juga menganggap lelaki itu sebagai seorang yang sensitif dan juga “sakit sepanjang hidup.”

"Tuhan, aku cinta orang itu. Dia sakit sepanjang hidupnya apabila kisah hidup dia kita perkatakan sejak beberapa tahun lalu. Sebahagian hidupnya indah dan cantik. Itu yang saya hendak orang tahu,” kata Foster.

Gibson telah berjuang dalam kerjayanya sejak tahun 2006 sehingga ditahan ketika memandu dalam keadaan mabuk.

Minggu lalu, dia diperintahkan untuk mengikuti program kaunseling selama setahun dan melalui tiga tahun masa percubaan ketika proses permohonan untuk mengelakkan dirinya dikenakan hukuman penjara terhadap kekerasan yang dilakukan kepada pasangannya.

Bintang "Braveheart" itu memenangi dua anugerah Oscar pada tahun 1996 tidak mempunyai peranan utama di layar besar dari tahun 2005 hingga tahun lalu termasuklah hanya diberi peranan kecil dalam filem aksi, "Edge of Darkness."

Bagaimanapun terbaru, menerusi filem "The Beaver," Gibson memainkan peranan sebagai suami bermasalah.

Gibson pada dasarnya telah bersetuju untuk mengadakan promosi filem itu tetapi dia juga harus berhadapan dengan pihak media yang besar kemungkinan akan bertanyakan pelbagai soalan mengenai kehidupannya beberapa tahun lalu.

"Dia seperti aku yang dirantai di kereta dan diseret untuk anda. Tapi aku suka. Tak ada masalah,” ujar Foster bermadah.

Pelakon itu menambah Gibson adalah seorang yang amat dicintainya selepas melalui pengalaman berlakon bersama dalam filem sebelum ini.

Katanya, setiap minit bertemu Gibson, dia akan mencintai pelakon itu sepanjang hidupnya. - AFP

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

Artikel Lain