Nazmi Gagal Mara ke Final Raja Lawak 5 - Hiburan | mStar

Nazmi Gagal Mara ke Final Raja Lawak 5

Nazmi gagal ke Final Raja Lawak 5
Nazmi gagal ke Final Raja Lawak 5

KUALA LUMPUR: Peserta Raja Lawak 5 (RJ 5), Mohd Nazmi Md Isa, 23, gagal meneruskan perjalanan ke peringkat akhir program realiti itu yang bakal berlangsung pada minggu hadapan di Shah Alam Convention Centre pada 18 Mac ini.

Nazmi diumumkan tersingkir kerana mendapat undian terendah iaitu 14 peratus berbanding tiga peserta lain iaitu Balas (35.5), Man (31,8)dan R2 (18.7).

Menurut salah seorang juri tetap RJ 5, Afdlin Shauki,persembahan Nazmi pada malam ini kurang memberangsangkan berbanding tiga peserta lain. Namun begitu Nazmi mempunyai bakat dan idea lawak tersendiri yang mampu membawanya untuk pergi jauh dalam bidang ini.

"Nazmi seorang pelawak yang saya nampak mempunyai potensi pergi jauh. Dia berada dikalangan peserta yang terbaik dalam Raja Lawak musim ini.

"Tapi sejak dua minggu ini pengisian yang dibawanya kurang. Tapi saya faham bukan mudah untuk membuat lawak setiap minggu,

kami yang profesional pun boleh kekurangan idea jika disuruh setiap minggu," katanya ketika ditemui selepas program secara langsung Raja Lawak 5, Jumaat.

Sementara itu, Nazmi yang ditemui memberitahu sudah menjangkakan penyingkirannya pada malam tersebut.

"Saya sudah terasa akan tersingkir pada malam ini. Saya sedar persembahan yang saya berikan beberapa minggu ini kurang memberangsangkangkan.

"Namun saya bersyukur kerana mampu sampai sehingga setakat ini yang mana sebelum ini saya tidak pernah menjangkakannya," katanya.

Nazmi juga memasang hasrat untuk terus mengasah bakatnya dalam industri seni selain mengusahakan restoran milik saudaranya di Sungai Besar, Kuala Selangor.

Dalam pada itu, Pengurus Saluran Astro Prima, Nizam Sani berkata mereka sudah mempunyai perancangan untuk Nazmi mengembangkan kerjayanya dalam industri ini.

"Kami sedang cuba menyelitka dia dalam mana-mana telemovie Astro Prima yang sedang menjalani pengambaran. Saya akan beri watak yang sesuai dengan karekter dia dalam mana-mana program kami.

"Sebenarnya semua peserta yang tersingkir pun kami sudah merancangkan satu peluang untuk mereka berjinak-jinak dalam dunia lakonan.

" Apa yang pasti tiga peserta yang akan ke peringkat final ini secara tidak langsung akan dimasukan ke dalam program terbaru kami, Maharaja Lawak, April ini ,"ujarnya.

Selain itu, mengulas tentang final RJ5, Nizam menjanjikan banyak kejutan dan kelainan selain mengekalkan konsep Muzikal Komedi.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Raul Lamos Nafi Banyak Hutang

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

Artikel Lain