Bekas Isteri Rai Ulang Tahun ke-70 John Lennon - Hiburan | mStar

Bekas Isteri Rai Ulang Tahun ke-70 John Lennon

MAJLIS ulang tahun ke-70 John Lennon sudah bermula dengan menyimpan barang-barang dan karya bekas gitaris The Beatles itu di museum Rock & Roll Hall of Fame di Cleveland, Ohio, Amerika Syarikat.

Barang-barang tersebut berupa cakera padat, buku-buku, dan surat Lennon kepada bekas isteri, Yoko Ono. Kenangan Lennon akan dibiarkan 'terkubur' di muzium itu.

Menurut Contact Music, Sabtu, barang-barang itu akan 'digali'kembali pada 9 Oktober 2040 sempena ulang tahun mendiang Lennon ke-10.

Majlis ulang tahun Lennon akan dilakukan di berbagai tempat, Sabtu. Antaranya, di Central Park, New York City. Di sana ulang tahun Lennon diraikan di lapangan dan filem-filem Lennon turut diputarkan.

Gedung Society For Ethical Culture di Manhattan, New York juga akan menjadi saksi semarak majlis ulang tahun Lennon.

Di sana The Quarrymen, band yang dianggotai oleh Rod Davis (banjo), Len Garry (bass) dan Colin Hanton (drum) itu berkolaborasi dengan Pete Seeger. Pete Seeger adalah salah seorang bekas anggota The Quarrymen yang masih hidup selain Paul McCartney.

Sementara itu, Yoko Ono meraikan ulang tahun bekas suaminya di Islandia, Florida, AS. Di sana Yoko memperingati ulang tahun mendiang suaminya di menara perdamaian.

Yoko juga memberikan ucapan yang dirakamkan dalam sebuah video berdurasi 46 minit di YouTube. Di video tersebut Yoko tetap mengajak masyarakat dunia untuk ikut meraikan ulang tahun Lennon dan tetap menyebarkan perdamaian.

"Saya harap anda akan bergabung dengan saya dan keluarga perdamaian lain di seluruh dunia untuk meraikan hari yang sangat istimewa ini,"

Bukan Yoko sahaja, malah sahabat Lennon, Ringo Starr juga melakukan hal yang sama.

"Selamat ulang tahun, John. Damai dan cinta. Saya sayang dan merindukanmu. Apakah kamu (Lennon) percaya, 70 tahun!" kata Ringo di video berdurasi 13 minit itu.

Artikel Sebelum

Aqasha Kini Suami Noor Baizura

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

default image

Syamsul Menang Pengarah Terbaik

default image

Penyampai Nona, Maya Karin Diganti

Klik

default image

Merangsang Korporat Malaysia, PNB rangka strategi bersama pemimpin korporat kukuhkan ekonomi negara

SEJAJAR usaha Malaysia untuk menjadi kuasa ekonomi, adalah tepat pada masanya bagi sektor korporat negara meninjau ke arah langkah-langkah perubahan.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

Artikel Lain

Nelayan temui duit dalam perut ikan