Bekas Isteri Halang Ash (Bau) Jumpa Anak

Ash dan Dira, di saat-saat bahagi dalam program Sehati Berdansa 3.
Ash dan Dira, di saat-saat bahagi dalam program Sehati Berdansa 3.
Ash dan Dira, di saat-saat bahagi dalam program Sehati Berdansa 3.

PETALING JAYA: Gitaris kumpulan Bau, Ash, bengang gara-gara bekas isterinya, pelakon Dira Abu Zahar dikatakan mengelak untuk menemukan Ash dengan anak mereka, Anggun Deandra.

Beritahu Ash, walaupun Dira telah bersetuju sebelum ini untuk membenarkan dia bertemu anak mereka yang berusia 3 tahun itu setiap dua minggu sekali, malangnya Dira telah memberikan pelbagai alasan supaya Ash tidak bertemu dengan anak sulungnya itu.

"Dia sedang bermain tarik tali dengan saya. Nak diikutkan, kami memang tidak ada sebarang masalah dan dari segi hak penjagaan juga kami tidak membuat sebarang "hitam putih", sekadar cakap-cakap mulut sahaja. Jadi kami bersetuju yang saya boleh jumpa Anggun setiap hari dan bawa keluar setiap dua minggu sekali.

"Tapi, bila tiba masa saya bertemu dengan anak, dia langgar perjanjian itu. Ada saja alasan yang dia reka.

"Sedangkan saya memberitahu pembantu rumahnya bila gagal menghubunginya. Itu pun dia mahu jadikannya sebagai isu.

"Biasalah, kadang-kala bila kita sibuk, ada kalanya masa kita sedikit berubah. Saya pun mestilah rindukan anak dan pastinya saya teringin mahu berjalan dengan Anggun.

"Kalau saya tak hubungi dia, dia akan buat tak tahu saja apabila tiba giliran saya menjaga Anggun," katanya ketika dihubungi mStar Online di sini, Rabu.

Dakwa Ash lagi, dia juga diugut Dira untuk membawa masalah hak penjagaan anak ke mahkamah jika Ash tidak mengikut peraturan yang ditetapkan iaitu, Ash mesti menghubungi Dira untuk mendapatkan Anggun tanpa menggunakan pihak lain.

"Setiap kali berbincang tentang hal ini, mesti dia akan ugut saya untuk membawa masalah ini ke mahkamah. Bila dah kerap sangat diugut, saya pun panas juga.

"Sekarang ini saya mahu keadilan dari dia sahaja. Kalaulah sumber kewangan saya kukuh sepertinya, sudah lama saya selesaikan masalah ini di mahkamah, cuma sekarang ini kehidupan saya agak susah sedikit," ujarnya yang sedang dalam proses menyiapkan studio syarikat rakamannya.

Tambahnya, kenyataan yang dikeluarkan ini bukan kerana mahu memalukan Dira, sebaliknya Ash bengang dengan tindakan bekas isterinya itu.

Malah Ash juga teringin unutk meluangkan masa bersama anaknya dalam dua hingga tiga hari memandangkan dia sempat bersama dengan anaknya sehari sahaja iaitu pada Hari Raya kedua baru-baru ini.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Amber Chia Selamat Lahirkan Bayi Lelaki

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Harga petrol, diesel turun