Wafa Sah Bergelar Isteri Tajul - Hiburan | mStar

Wafa Sah Bergelar Isteri Tajul

Wafa dinikahkan dengan Tajul di Masjid At-Taqwa, Taman Tun Dr Ismail pagi ini. - Foto oleh MUNIRAH MUZAMER
Wafa dinikahkan dengan Tajul di Masjid At-Taqwa, Taman Tun Dr Ismail pagi ini. - Foto oleh MUNIRAH MUZAMER

KUALA LUMPUR: Pelakon dan penerbit Wafa Tan Sri Abdul Kader, 44, kini sah bergelar isteri kepada Tajul Faizal Tamimuddin, 44, pada kira-kira jam 9.10 pagi tadi di Masjid At-Taqwa, Taman Tun Dr Ismail di sini, hari ini.

Mereka yang mengikat tali pertunangan pada 28 Mei lalu dinikahkan oleh Imam masjid berkenaan, Md Zali Abd Manan berwalikan bapa pengantin perempuan, Tan Sri Abdul Kader Talip, 71, dengan sekali lafaz nikah oleh Tajul yang juga seorang jurutera.

Kira-kira 200 orang hadir dalam majlis sederhana itu termasuk bapa Wafa, ibu tiri Wafa, Puan Sri Esah Hussin, ibu angkat Wafa, Puan Sri Saidatul Akma, anak-anak Wafa iaitu Luqman Mohd Yusof, 23, Muhd Hakiim Abd Rauf, 15, Muhd Kamil Abd Rauf, 14, dan Muhd Adib Abd Rauf, 12, anak Tajul iaitu Amira Adibah Tajul Faizal, 13, serta rakan selebriti.

Mereka adalah penerbit Raja Azmi Raja Sulaiman, penerbit dan pelakon Nur Aliah Lee, pelakon Shahriza Mahmud, pelakon Betty Banafe, komposer Johan Nawawi dan Ketua Pengarah Finas, Mohd Mahyidin Mustakim.

Pada majlis tersebut, Wafa telah menerima mas kahwin RM1,602 dan lima dulang hantaran manakala Tajul menerima hantaran balas tujuh dulang.

Antara barang hantaran oleh pihak lelaki adalah telekung, dan al-Quran, persalinan, wajik, kek, buah-buahan dan cincin manakala daripada pihak perempuan adalah sejadah, kek, buah-buahan, telur, coklat dan puding. Wafa berkata dia tidak menerima wang hantaran daripada suaminya.

"Saya harap perkahwinan ini kekal hingga ke akhir hayat dan mahu mencapai apa yang diimpikan oleh setiap wanita. Selain itu, saya mahu membahagiakan bapa saya yang baru menjalani pembedahan jantung. Saya tak nak dia risau tentang saya lagi,” luah anak pertama daripada enam beradik itu yang cantik mengenakan baju kurung moden putih dan biru lembut serta layah labuh mencecah lantai tajaan D&D Beauty House.

Persalinan baju Melayu putih Tajul turut ditaja oleh D&D. Selain itu, hantaran pernikahan Wafa pada hari ini turut ditaja oleh Raja Azmi dan Hajah Yon serta solekan oleh Saidatulnisa.

Wafa dan Tajul telah melalui tempoh perkenalan sejak November tahun lalu selepas berjumpa di majlis makan malam alumni Sekolah Rendah Kebangsaan Sri Petaling. Mereka pernah bersekolah bersama dan terputus hubungan selama 32 tahun.

Bagi Wafa yang bergelar ibu tunggal selama 10 tahun, ini merupakan perkahwinan ketiganya dan dikurniakan empat orang anak lelaki sementara Tajul pula berkahwin buat kedua kalinya selepas bercerai setahun lalu dengan isteri pertamanya dan dikurniakan dua orang anak iaitu seorang lelaki dan seorang perempuan. Namun anak lelakinya itu meninggal dunia pada tahun 2005.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan