Noe 'Letto' Jadi Tukang Cat - Hiburan | mStar

Noe 'Letto' Jadi Tukang Cat

VOKALIS Letto, Sabrang Mowo Damar Panuluh atau lebih dikenali dengan nama Noe (gambar), buat pertama kalinya akan menerbitkan filem, Minggu Pagi di Victoria Park. Dalam filem sulungnya itu, Noe turut berlakon sebagai tukang cat.

"Saya berlakon bersama-sama setelah dipaksa oleh kawan-kawan dan merasakan adegan mengecat itu tidak akan merosakkan filem ini," ujarnya kepada detikhot.com

Dalam filem yang diarahkan oleh Lola Amaria itu, Noe hanya muncul seketika. Dia menjadi orang yang mengecat rumah keluarga Sekar lakonan Titi Sjuman. Sekar merupakan watak utama dalam filem yang mengisahkan tentang kehidupan Tenaga Kerja Wanita (TKW) tersebut.

Ketika nekad untuk menjadi produser filem, Noe mahu karya yang dibuatnya menjadi sebuah filem yang 'berzat'.

"Saya ambil analogi dari makanan, susah itu enak di lidah, berzat itu di tubuh. Saya mahukan filem ini tidak hanya enak ditonton tetapi boleh masuk ke dalam fikiran dan hati," jelas anak lelaki kepada Emha Ainun Nadjib itu.

Meski menjadi penerbit Minggu Pagi di Victoria Park, Noe tetap tidak mahu bandnya muncul dalam filemnya itu. Dalam salah satu adegan misalnya, poster Kangen Band yang menjadi pilihannya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Artikel Lain